Datum: 30-03-2023 - 17:21
25
apr
'16

Passie II presenteert zijn deelnemers deel vier: de twee Passie-koren. (foto's repetitie)

Op vrijdag 6 mei wordt ‘Passie II – Noordwijkerhout in Oorlogsjaren’ opgevoerd in de tuin van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Een verhaal over de Tweede Wereldoorlog in en rond Noordwijkerhout. Spel, afgewisseld met passende liedjes. Een enorme productie, met solisten...

koren, spelers, muzikanten en dit jaar in samenwerking met Muziekvereniging St.Jeanne d’Arc. Daarnaast vele vrijwilligers. Een productie door en voor Noordwijkerhouters. Deze week is Pauline van Eeden, dirigent van de beide koren, aan het woord.

Passie-Kinderkoor
In december werd kinderkoor ‘De Schalmei’ benaderd door de organisatie van ‘De Passie van Noordwijkerhout’ met de vraag of de kinderen weer mee wilden doen aan de Passie II en natuurlijk hebben we hier volmondig ‘ja’ tegen gezegd! Vorig jaar was het al een hele gave ervaring en dit jaar wordt het nog grootser.

Kinderkoor de Schalmei van de St. Jozefkerk bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste jongens en meisjes. De leeftijd van de kinderen varieert van 7 t/m 14 jaar. Regelmatig is het koor te horen tijdens gezinsvieringen in de St. Jozefkerk.

De Schalmei staat sinds 2006 onder leiding van Pauline van Eeden, die het koor begeleidt op de piano. Lars Berg ondersteunt het koor muzikaal op de gitaar en Ellen van der Meer op de dwarsfluit. Het kinderkoor ‘De Schalmei’ wordt tijdens Passie II versterkt door een groot aantal leerlingen uit groep 8 van juf Anita, van basisschool de Prinsenhof.

Passie-Koor
Voor Passie II is speciaal een projectkoor opgericht met daarin leden van de koren ‘Bloom’ en ‘Revoice’, beiden uit Noordwijkerhout. Een nieuwe groep van ongeveer 40 mensen, met een prachtige klank! In vijf repetities hebben zij zeven nieuwe liederen ingestudeerd. Soms hebben ze een grote rol in een lied en soms zijn ze de kers op de taart die voor het ‘kippenvel-moment’ gaat zorgen.

De arrangementen die het koor ten gehore zal brengen zijn speciaal voor Passie II gemaakt. Samen met hun dirigente Pauline van Eeden hebben ze er hard aan gewerkt om er muzikaal iets prachtigs van te maken. ‘En als je dan begeleid wordt door zo’n groot orkest en zo’n goede band dan kan het niet anders dan een prachtige voorstelling worden. Je moet er echt bij zijn op 6 mei!’

 

De uitvoering is voor publiek gratis toegankelijk, maar zaken als podia, geluid, licht, technici inhuren kost uiteraard veel geld. De Stichting Passie van Noordwijkerhout is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring.

Hiervoor is een speciaal rekeningnummer: IBAN NL97 RABO0301 2923 37 waarop u uw gift kunt overmaken. Wilt u dit project liever contant steunen? Bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat staat de “Passie Spaarpot”. Ieder bedrag is van harte welkom!

Op 6 mei 2016 wordt Passie II, Noordwijkerhout in Oorlogsjaren gespeeld.  Om 20.30 start de voorstelling, voor het hoofdgebouw van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Meer informatie? Kijk op www.facebook.com/passievannoordwijkerhout.

Tekst en foto's Passie NWH.