24
apr
'16

Stichting Vrienden van de Witte Kerk trots op ons stralende middelpunt 'De Witte Kerk'.

Dat de Witte Kerk ons stralend middelpunt is, is al lang bekend. De afgelopen week is er een dimensie bijgekomen: bloemen....en dat bleek een geweldige combinatie! Zondag 17 april gaf het trio Noblesse Oblige de aftrap voor deze corsoweek in een met bloemen versierde kerk...

Dit trio bestaat al 20 jaar en bestaat uit Esther Adelaar, Isabella Scholte en de oorspronkelijk uit Noordwijkerhout afkomstige Esther Floor. Ze werden op piano begeleid door Elisabeth Ford. Ze brachten op sprankelende wijze diverse nummers ten gehore, waaronder La vie en rose en het bekende nummer van Claudia de Breij: Mag ik dan bij jou. De bezoekers van dit concert hebben genoten.

Maandagochtend om 8.00 uur werd het startsein gegeven door Sandra Balk en Tineke Geerlings tot het omtoveren van de kerk in een waar bloemenparadijs. Dit initiatief van LTO en de KAVB, ondersteund door gastheer Stichting Vrienden van de Witte Kerk is een groot succes gebleken!

Twee dagen lang zijn Aad van Ruiten van de LTO, Sandra, Tineke en heel veel vrijwilligers bezig geweest met het inrichten van de kerk om de tentoonstelling met als thema “Flowers in Fashion” vorm te geven. Dat je met oude overalls, lapjes stof, sportbroekjes, paspoppen in combinatie met een overweldigende hoeveelheid bloemen zoiets prachtigs kunt maken is geweldig.

Dit bleek ook toen de eerste bezoekers op woensdag binnenkwamen: hun monden vielen open. En zo bleef het tot het einde van de tentoonstelling, vol bewondering en verbazing bezochten bijna 2000 mensen de kerk en genoten zichtbaar van deze bloemenzee. Hoeveel foto's er zijn gemaakt is niet te tellen, klik hier voor de foto's van BON.

Er waren ook schoolklassen uitgenodigd en de leerlingen mochten onder de bezielende leiding van Sandra een stukje steken. En dat deden ze vol overgave.

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk is de organisatoren van dit festijn heel dankbaar dat ze gastheer mocht zijn. Alle gulle gaven van bezoekers en de opbrengst van de verkoop op zaterdag van  bloemen in potten komen ten goede aan de Stichting en hebben als uiteindelijke bestemming het onderhoud van ons stralend middelpunt: De Witte Kerk.

Tekst St. Vrienden van de Witte Kerk.

1e foto PR - 2e foto BON