24
apr
'16

VVSB en TEC vermaken het publiek maar pakken geen overwinning. (foto's)

VVSB en TEC hebben op zaterdagavond erg aan klantenbinding gedaan. De wedstrijd tussen de nummer 2 en 4 van de zondagtopklasse was er een waar alles in zat. Prachtig combinatievoetbal en een flinke dosis inzet zorgde voor een spektakelstuk van de bovenste plank...

VVSB won de eerste helft met 2-0, TEC de tweede met 0-2 waardoor beide ploegen een punt pakte.

De wedstrijd startte een half uur later dan gepland. De spelersbus van TEC was betrokken geraakt bij een kettingbotsing (zie foto), waardoor de spelers van TEC een uur lang op de A9 stil stonden. Een vervangende bus reed de ploeg uit Tiel verder richting Noordwijkerhout.

VVSB moest het doen zonder de geschorsten Peet van der Slot en Sten Admiraal. Daarentegen stond wel weer de terugkeer van maar liefst 4 basisspelers.

De ploeg uit Noordwijkerhout startte voortvarend en kwam al snel op voorsprong. De corner van Frans van Niel werd in het eigen doel gekopt door Ibrahim Aliskan. VVSB speelde de eerste helft de pannen van het dak en had iets goed te maken tegen TEC. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren, waar een uitslag van 2-7 meer richting de verhoudingen ging.

Tommy Bekooij en Maikey Parami waren de handenbinders aan de zijkanten van het veld. Met hun snelheid maakte zij het de backs van TEC erg moeilijk en creëerde voldoende kansen. Ook Giovialli Serbony speelde een sterke pot met constant druk van de verdedigers van TEC.

Diezelfde Serbony bekroonde zijn sterke wedstrijd ook met een doelpunt. Na een prima combinatie tussen Vladimir Jozic en Jelmer Vijlbrief gaf laatstgenoemde de bal laag voor het doel van TEC.

De spits van VVSB hoefde hier alleen nog maar zijn voet tegenaan te zetten en zorgde hiervoor voor de 2-0. Van Niel was enkele minuten later dichtbij de 3-0, maar doelman Sebastiaan van der Sman had een uitstekende redding in huis op het subtiele tikje van de middenvelder.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. TEC kwam met vuur uit de kleedkamer en speelde erg aanvallend voetbal. Dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Kurtley de Windt werd op het randje van buitenspel diep gestuurd richting doelman Ronald van der Meer.

De aanvaller van TEC toonde zich koelbloedig en passeerde de doelman met een lob. Deze aansluitingstreffer voelde als doping voor TEC en gaf de ploeg vleugels. Al snel viel ook de gelijkmaker. Uit een corner kopte Nehemia Sanaky bij de eerste paal raak.

De thuisploeg was na de gelijkmaker weer bij de les en probeerde weer op voorsprong te komen. Het laatste half uur van de wedstrijd bleek Van der Sman echter niet meer te passeren.

Schoten van Jozic, Van Niel, Parami en Serbony waren allen een prooi voor deze doelman. Beide ploegen konden dus niet meer tot scoren komen, waardoor in de strijd om de bovenste zeven plaatsen nog altijd niets beslist is.

VVSB – TEC 2-2: 6’ Aliskan (e.d.) 1-0, 36’ Serbony 2-0, 48’ De Windt 2-1, 59’ Sanaky 2-2.
VVSB: Van der Meer, De Rijk, Zwart, Kraaijvanger (62’ Tichem), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony, Bekooij (82’ Tavilla).

Tekst: Stefan van den Burg - Foto's 1e PR en de rest BON