Datum: 03-06-2020 - 00:32
21
apr
'16

Scouting Bosgeest op zoek naar Toekomstboom en loopt weer voorop in de Bloemencorso.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 april is de Noordwijkerhoutse scoutingvereniging Bosgeest wederom actief in een van de mooiste optochten van de streek. Al sinds 1985, dus al ruim 30 jaar, steken de Scouts dit corso weekend weer de handen uit de mouwen om de verenigingskas aan...

te vullen. In shifts van een halfuur lopen ze voor de corso uit om 50.000 corsokranten uit te delen. In plaats van een normale opkomst lopen de meiden en jongens dan bijna 35 kilometer van Noordwijk naar Haarlem. Vrijdagavond lopen ze ook een stukje in het eigen Noordwijkerhout tijdens het verlicht Bloemencorso.

Vergeet trouwens niet om op de Koningsmarkt van Scouting Bosgeest te komen. Van 08:00 tot 15:30 staan ze rond de Witte Kerk in Noordwijkerhout. Ook dit jaar met een kinderparadijs waar je leuke dingen kunt doen. Neem genoeg kleingeld en een tas mee voor de leuke spulletjes.

 

‘Scouting verkenners en padvindsters op zoek naar De Toekomstboom’
Met de grondgedachte dat we goed met de aarde moeten omgaan, zijn in het weekend van 16 en 17 april de verkenners en padvindsters van Scoutingvereniging Bosgeest uit Noordwijkerhout, naar de regionale Scoutingwedstrijden in Bentveld geweest.

In 2016 is het thema van de regionale Scoutingwedstrijden 'De Toekomstboom'. Na de opening konden de eerste punten verdiend worden met de kampopbouw. De tent moest worden opgezet en de keuken gebouwd. Na het vrijdagavondspel was het tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag was het al weer vroeg dag en om half 9 was het eerste themaverhaal. Daarna startte de Hike van ongeveer 10 km. Maar eerst werden er puzzels gemaakt in het eigen kamp. Als de puzzels goed werden gemaakt, had je de precieze coördinaten van de posten van de Hike, die dan echt van start kon gaan.

Na de Hike was het etenstijd. Het eten maakten de scouts zelf. En op het menu stonden hun favoriete gerechten, hamburgers en frikandellen!  Ook dit werd weer beoordeeld. Daarna was het even gedaan met punten verdienen en was het tijd voor ontspanning! Een groot kampvuur en kampvuurprogramma in de kampvuurkuil, om de avond mee af te sluiten.

Zondagochtend werden alle spullen opgeruimd en werd iedereen weer opgehaald om naar huis te gaan.

Foto's PR