Datum: 13-11-2019 - 20:55
19
apr
'16

'Omloop van Noordwijkerhout' laatste wedstrijd Zorg en Zekerheid Circuit.

Ook dit jaar werd het Zorg en Zekerheid Circuit weer gezellig en sportief afgesloten in Noordwijkerhout. Op zondag 17 april organiseerde atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) samen met Zorg en Zekerheid deze loop, waarbij 5, 10.1 of 21,1 km. gelopen kon worden...

Voordat de deelnemers van deze afstanden startten, waren eerst nog een aantal jeugdige sportievelingen aan de beurt voor de 1 kilometer.

Hoewel zij juist net die enige stortbui over hen heen kregen, finishten zij met geweldige snelheden. De allerkleinsten hadden zelfs begeleiding van mama of papa ingeschakeld om mee te kunnen doen aan deze Kidsrun.

Nadat alle ‘geparkeerden’ met pendelbusjes van Flexible Human Services naar de Schelft waren gebracht, kon om 11:00 uur het startschot voor de halve marathon klinken, waarna de 10 en de 5 kilometer volgden.

Het parcours leidde de lopers lang vele mooie bloemenvelden, over de Leidsevaart en voor de langeafstandlopers zelfs langs het duin. Ook dit jaar bleek het weer goed hardloopweer te zijn: de zon liet zich vaak zien, maar toch was het niet te warm.

Al snel kwamen de eerste lopers weer over de finish, want Bram Prins en Lisan Duijvestijn waren met 00:16:43 en 00:19:17 eerste heer en dame op de 5 kilometer. Edgard Creemers (00:34:05) en Marlies Jongerius (00:38:02) waren de winnaars op de 10.1 kilometer. Op de lange afstand waren dit Wilfred Verhagen (01:15:03) en Susan Nieman (01:23:14).

Door de marathon van Rotterdam de week voorafgaand, had een vaste groep lopers deze week ‘pauze genomen’, waardoor zij zich (net als vele anderen!) hadden aangemeld als vrijwilliger.

Foto’s van de Omloop zijn te zien op de Facebookpagina van de NSL: www.facebook.com/AVNSL. De Facebookpagina is zeker een ‘like’ waard als je op de hoogte wilt blijven van leuke hardloopevenement bij de NSL. De uitslagen worden gepubliceerd www.av-nsl.nl.

Deze website geeft ook meer informatie over het hardlopen of sportief wandelen bij de NSL. Uitslagen van de Omloop van Noordwijkerhout en het gehele Zorg en Zekerheid Circuit worden ook gepubliceerd op de website van het Zorg en Zekerheid Circuit, dat is www.zorgenzekerheidcircuit.nl.

Foto's PR