Datum: 08-08-2020 - 14:00
18
apr
'16

Passie II presenteert zijn deelnemers deel 3: de solisten.

Op vrijdag 6 mei aanstaande wordt ‘Passie II Noordwijkerhout in Oorlogsjaren’ opgevoerd in de tuin van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Een verhaal over de Tweede Wereldoorlog in en rond Noordwijkerhout. Spel, afgewisseld met passende liedjes. Een enorme productie...

met solisten, koren, spelers, muzikanten en dit jaar in samenwerking met Muziekvereniging St.Jeanne d’Arc. Daarnaast vele vrijwilligers. Een productie door en voor Noordwijkerhouters. Vorige week heeft u kennis gemaakt met de spelers. Deze week stellen we graag solisten aan u voor.

Een van de solisten is Carin Meiland. Zij geeft aan iedere repetitie kippenvelmomenten te hebben. ”Ik denk dat deze keer de beleving nog indrukwekkender wordt dan vorig jaar! Petje af dus voor de organisatie van ‘De Passie van Noordwijkerhout’ die zich dit jaar absoluut gaat overtreffen! Ik kijk er naar uit!!”, aldus Carin.

Naast de dirigent van het Passiekoor, is Pauline van Eeden ook een van de solisten. Zij verwacht dat het een super indrukwekkend spektakel gaat worden. Pauline zegt: “De teksten van de liederen passen zo goed bij het verhaal. Dat raakt je. Daarnaast is het ook heel interessant om te weten te komen wat er allemaal in ons kleine ‘durpie’ gebeurd is tijdens de WOII.”

Pauline zingt samen met Frans Stadhouders een prachtig duet. Frans denkt dat De Passie van dit jaar nog mooier, groter en aangrijpender wordt dan vorig jaar. Hij vindt de inzet van alles en iedereen die betrokken is bij dit project fantastisch.

Lieke Vreeken speelt een kleine rol. Daarnaast blijkt zij verrassend goed te kunnen rappen. ” Ik denk dat de uitvoering een enorm succes wordt. Het is een heel mooi stuk en heeft een prachtig achterliggende gedachte”.

Lieke zingt samen met Lukas Beelen. Hij is 11 jaar en houdt heel erg van zingen, dansen en acteren. Hij heeft vorig jaar in de musical Billy Elliot gespeeld. Lukas zegt: “Tijdens de repetities maakt mijn moeder wel eens een filmpje van mijn optreden waar ik dan thuis mee aan de slag kan om te oefenen. Ik verwacht dat het een bijzonder en ontroerend spektakel wordt. Ik heb er veel zin in!”

Na het overweldigende succes van vorig jaar, twijfelde Arjan van den Burg geen moment toen hij werd gevraagd om opnieuw mee te doen aan het project van Passie II. Hij vindt het bijzonder dat de geschiedenis op deze manier verteld kan worden. Het genre van de liedjes die Arjan in deze productie zingt, ziet hij als een uitdaging daar deze niet te vergelijken zijn met de muziek die hij maakt met zijn band Roved.

Martijn Barnhoorn, Peter van den Berg, Alex Duivenvoorde en Peter van den Burg spelen de jongens van het verzet en zingen hierbij ook in het stuk. Peter van den Burg geeft aan: “Naast de vele zang- en toneelrepetities probeer ik me in te leven in m'n rol d.m.v. het verzamelen en lezen van achtergrondinformatie over die tijd.

Tijdens de doorloop repetities heb ik al menig ontroerend moment gezien en tranen in m'n ogen gehad. Want wat wordt dit mooi!!! Ik denk dat we met dit stuk het publiek stil krijgen want er zitten schitterende, ontroerende scenes in.” Martijn zingt samen met Anita van der Zon een indrukwekkend duet over de angst als de oorlog uitbreekt.

Cecile Olijerhoek en Monique van Grieken zullen ook prachtige, toepasselijke nummers ten gehore brengen. Cecile zingt en speelt bij musicalvereniging Otis en Monique zingt bij het koor Revoice. Laat u verrassen en kom kijken op 6 mei.

 

De uitvoering is voor publiek gratis toegankelijk, maar zaken als podia, geluid, licht, technici inhuren kost uiteraard veel geld. De Stichting Passie van Noordwijkerhout is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring. Hiervoor is een speciaal rekeningnummer: IBAN NL97 RABO0301 2923 37 waarop u uw gift kunt overmaken. Wilt u dit project liever contant steunen? Bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat staat de “Passie Spaarpot”. Ieder bedrag is van harte welkom!

Op 6 mei 2016 wordt Passie II, Noordwijkerhout in Oorlogsjaren gespeeld.  Om 20.30 start de voorstelling, voor het hoofdgebouw van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Meer informatie? Kijk op www.facebook.com/passievannoordwijkerhout.

Tekst en foto Passie NWH.