Datum: 11-08-2020 - 03:11
23
apr
'16

Programma Koningsdag en 4 mei.(Kris Kras Cross Boekhorstruiters verplaatst Manege Bakker)

Programma Koningsdag 2016: het feest start al op zondag 24 april met de activiteiten van de Boekhorstruiters op het terrein aan de Zeestraat. Op dinsdag 26 april, de dag voor Koningsdag, is er een  KoningsBingo in Munnekeweij, de Junior Kingsnight en de Koningsnach bij Café vd Geest...

Zondag 24 april
11.00 - 13.00 uur Kris Kras Cross
De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.

Update 23-4-2016: i.v.m. de slechte weersverwachting, is de Kris Kras Cross verplaatst naar Manege Bakker op de Schulpweg. De menwedstrijden zijn ’s middags wel gewoon bij de Boekhorstruiters in de Zeestraat.

14.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon
Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 3,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht.

16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden

Voor alle paardenevenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

Dinsdag 26 april
14.15 uur – KoningsBingo in Munnekeweij
In Topaz Munnekeweij gaan de bingoballen rollen op deze gezellige Koningsmiddach. U bent vanaf 14.15 uur welkom in de tuinkamer van de Munnekeweij voor een gezellige OranjeBingo. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Toegang vanaf 60+. Let op: Vol is vol. Kosten € 3,00 per persoon.

19.00 uur Junior Kingsnight

Ook dit jaar organiseert Jong Oranje weer de Junior Kingsnight! ‘Wapenstaete’, het zaaltje bij het Wapen van Noordwijkerhout, wordt omgetoverd tot een neon (oranje) disco. Het feest is voor de jeugd vanaf 9 jaar en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Deze avond worden er weer leuke activiteiten georganiseerd. Word jij dit jaar de Frispong- King of Queen?!  Een kaartje is gratis af te halen bij Vink Multimedia.

21.00 uur - Koningsnach
Café van der Geest zal als gastheer optreden om u op deze avond het warme Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag woensdag 27 april
07.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Vanaf 07.00 uur rijden enkele leden van de Oranjevereniging rond in de gemeente en worden er een 12-tal taarten uitgereikt aan vroege vlaggers. Natuurlijk kunnen we niet overal zijn op dat tijdstip, maar om zeker te zijn van een kans op een van de heerlijke taarten moet u uw vlag rond 07.00 uur goed zichtbaar uithangen. De taarten worden aangeboden door V.O.F Wout Hogervorst en Bakkerij van Eeden.

08.30 tot 15.30 uur - 55ste Koningsmarkt
Een andere naam! Maar nog steeds ouderwets gezellig. De Jumble Sale heet vanaf dit jaar de Koningsmarkt. Wederom verkoopt Scouting Bosgeest weer mooie spullen in de categorieën: boeken, platen, keuken, kleren, speelgoed, curiosa, glas, blik, kleinmeubelen, knuffels, elektrische apparaten en nog veel meer! De opbrengst wordt door de jeugdgroep gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Niet snuffelen? Kom dan met uw kinderen naar het dit jaar nog grotere 'Kinderparadijs'! Grabbel, kleur, schmink, gooi en vermaak je in de tuin van de Witte Kerk!

09.30 uur  Aubade en ontvangst geridderden
Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling, degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen worden gehuldigd met de traditionele aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen omdat ze zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben voor de gemeenschap. Na afloop van de aubade worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging.

9.45 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2016 op Golfbaan Tespelduyn
Dit jaar alweer het 13de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. De ochtendflights lopen van 9.45 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Op basis van de inschrijvingen wordt er een passende indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma. Hierbij wordt eerst rekening gehouden met de sponsors, Vrienden Van Oranje en de donateurs van de Oranjevereniging. De wedstrijdvorm zal weer stableford zijn. Dit betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen. Uiteraard zal Golfbaan Tespelduyn alles weer op een voortreffelijke manier verzorgen, waarbij er voldoende ruimte is voor een gezellig onderonsje met een hapje en drankje. Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking gezellig te blijven dineren. Meer informatie en inschrijven via de OV-site, www.ovnwh.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden Van Oranje € 15,00 en voor niet-donateurs  € 20.00. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving ook mogelijk!

11.00 uur - Koningspop

Vanaf het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen vanaf dit tijdstip een 4-tal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden, tijdens het ombouwen blijft de muziek een hoofdrol spelen en wordt door onze DJ alvast een opmaat gemaakt naar de volgende band. We sluiten af met twee optredens van bekende zangers uit de Bollenstreek, wat mogelijk wordt gemaakt door Het Feest van Harry. Het wordt dus weer een feest voor onze Noordwijkerhouters. RA Sound & Light zal ook dit jaar weer voor de muzikale ondersteuning zorgen. Deze hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek.

13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2016 op Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 10.00 uur.

13.30 tot 14.00 uur – Koningsdag Fietstoertocht voor het hele gezin
Natuurlijk is er ook dit jaar tijdens de Koningsdagfestiviteiten weer een mooie fietstoertocht uitgezet. Deze toertocht wordt georganiseerd door de Oranjeverenigingen van Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk aan de Rijn, Katwijk aan Zee, Valkenburg en De Zilk. De tocht is een ongeveer 28 km lange ontdekkingstocht door onze prachtige streek. Let op want anders dan u gewend bent is de inschrijving en start bij tennisvereniging de Boekhorst. Natuurlijk kunt u hier ook de tocht weer beëindigen met een drankje en een hapje genietend van de gezelligheid. Hier krijgt u een routebeschrijving en een consumptiebon. Deze bon is bij IJsclub “Voorwaarts” aan Goerie 1 in Katwijk aan Zee een consumptie waard! Meedoen levert zeker een leuke middag en een mooie herinnering op. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen voor € 2.50 inschrijven. Mocht u nog geen donateur zijn, dan bedraagt de inschrijving € 5,00. Voor ditzelfde bedrag kunt u overigens direct donateur worden!

13.30 uur – Start middagflight van de Koningsdag 2016 op Golfbaan Tespelduyn
Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 9.45 uur.

14.00 uur - KoningsBingo in Puyckendam
In de grote zaal van Puyckendam zullen de ballen gaan rollen. Samen met de vrijwilligsters van Puyckendam, die natuurlijk voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt. De Oranjevereniging biedt u koffie, een drankje en een hapje aan. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom in de grote zaal van Puyckendam. Er worden 3 bingorondes gespeeld waarvoor u bingokaarten kunt kopen. De bingokaarten kosten samen € 3,00. U ontvangt dan voor elke bingoronde een kaart. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

20.00 uur - Klaverjaswedstrijd
Hallo kaartvrienden, de Oranjevereniging organiseert in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Woensdag 4 mei
Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen.  

18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument.
De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd. Voor 2016 is gekozen om het jaarthema en de slogan ‘Vrijheid geef je door’  te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap. Wel wordt, zoals ieder jaar, een verdiepende tekst aangeboden. In 2016 ligt het accent op de bevrijding van 1945 en hetgeen we nu nog van deze bevrijding kunnen leren. De titel van de thematekst luidt: ‘De vrijheid omarmt’. Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging de Harpe Davids met vocale begeleiding, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen namens de basisscholen, sprekers en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.