Datum: 04-12-2021 - 12:54
16
apr
'16

Egelantierschool neemt deel aan lesproject 'Veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer' (foto's)

Op vrijdag 15 april 2016 hebben leerlingen van basisscholen uit Voorhout en groep 7 van de De Egelantierschool uit De Zilk, deelgenomen aan het lesproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’. Op het terrein van Sporthal De Tulp in Voorhout kregen 130 leerlingen van groep 7 en 8...

voorlichting, over hoe zij zich het beste kunnen gedragen rondom grote opvallende voertuigen die zij op de weg kunnen tegenkomen.

Met een scala aan grote, imposante landbouwvoertuigen konden de kinderen ervaren hoe ‘groot en klein’ landbouwverkeer goed samen kunnen gaan. Verschillende loonbedrijven, waaronder de firma A. Geerlings Loonbedrijf & Machineverhuur uit Noordwijkerhout, stelden hun landbouwvoertuigen ter beschikking.

De gemeenten Noordwijkerhout, Teylingen en andere plaatsen in de Bollenstreek hebben veel te maken met grote voertuigen in combinatie met kinderen die op de fiets naar school gaan.

De basisschoolleerlingen kregen voorlichting rondom opvallend landbouwverkeer van studenten van de mbo-opleiding veehouderij van het Wellant College in Houten. Onder begeleiding van een VOMOL-docent lieten de jonge chauffeurs van deze voertuigen, de leerlingen ervaren waarom zij afstand moeten houden van deze grote voertuigen en wat een chauffeur van zo’n groot voertuig wel en niet kan zien.

Een VOMOL-docent sloot het geheel af met een evaluatieles. Met deze aanpak werden 2 groepen jonge verkeersdeelnemers bereikt: kinderen die leren om alleen het verkeer in te gaan en beginnende bestuurders van grote landbouwvoertuigen.

Foto's BON - groep 7 Egelantierschool.