Datum: 08-08-2022 - 23:51
14
apr
'16

Vrachtwagen(tje) ramt lantaarnpaal, springt over sloot en komt na 100 meter tot stilstand in bollenland. (update foto's+filmpje berging)

Rond de klok van 13.00 uur kwam er een melding binnen van een voertuigbrand bij de rotonde van de Schippersvaartweg en de Scheftweg. Bij aankomst bleek het om een zeer bijzonder ongeval te gaan. Een kleine vrachtwagen was bij de rotonde rechtdoor gereden, ramde daarna...

een lantaarnpaal en blijkbaar had het voertuig zoveel snelheid dat hij daarna over een sloot sprong en pas na zo'n 100 meter in het bollenland tot stilstand kwam.

Door de eerste melding was ook de brandweer aanwezig en werd de bestuurder (onwel geworden bij het rijden) die gewoon aanspreekbaar was nagekeken door het personeel van de ambulance. Het ambulance personeel heeft daarna alsnog besloten om de man naar een ziekenhuis te vervoeren en riep de hulp in van een ladderwagen.

De brandweer van Noordwijk is ter plaatse gekomen om het slachtoffer via de ladderwagen over de sloot heen te tillen. Het zal voor de bergers nog een hele klus worden om het voertuig te bergen en daarmee niet teveel schade aan het bollenland toe te brengen. De politie neemt ongeval in onderzoek.

Update berging voertuig: Rond de klok van 16.00 uur werd het voertuig door een flinke hijskraan uit het bollenland getakeld en met een bergingsvoertuig afgevoerd.
Klik hier voor het filmpje van de berging.

Foto's BON met logo, foto's met de ladderwagen 112-Bollenstreek, foto's berging BON.