Datum: 31-05-2020 - 14:55
13
apr
'16

Burgemeester Goedhart feliciteert 'Nederlands Kampioen Kickboksen' Reda Zaidi. (foto's)

Op woensdagmiddag 13 april heeft burgemeester Goedhart op zijn kamer in het gemeentehuis, de Noordwijkerhouter Reda Zaidi ontvangen om hem te feliciteren met zijn Nederlands Kampioenschap Kickboksen. Reda is zaterdag 2 april 'Nederlands Kampioen Kickboksen' geworden...

in de categorie 90 kg. Het kampioenschap vond plaats tijdens het Fight Sense evenement in de Uithof in Den Haag. Kickbokser Reda won daar, ondanks een blessure aan het bovenbeen, zijn wedstrijd in drie ronden overtuigend op punten van de Limburger Rinus Douma.

Het is Reda zijn eerste titel, maar hij zal het komende jaar zijn titel wel weer moeten gaan verdedigen, goed om te horen was dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij die wedstrijden winnend zal gaan afsluiten. Hij hoopt daarmee dat hij een kans krijgt om een wedstrijd te kickboksen voor de Europese titel.

Reda is in Marokko geboren en toen hij 4 jaar was kwam hij met zijn ouders naar Nederland en ging het gezin in Noordwijkerhout wonen. Toen hij 7 jaar was ging Reda op advies van zijn moeder op de verdedigingssport karate. Op zijn 14e kwam hij in aanraking met het kickboksen en daar kon Reda naar eigen zeggen zich volledig in uiten.

Reda zijn eerste wedstrijd kickboksen was op 18-jarige leeftijd, daarna werd het even stil want Reda ging de opleiding voor de marechaussee doen. Zijn trainer Ibrahim Sellak, die een kickboksschool in Nieuw-Vennep heeft, spoorde Reda na zijn opleiding aan om weer wedstrijden te gaan doen.

Hij won wedstrijd op wedstrijd en dat ging zo goed dat hij nu, naast zijn baan bij de marechaussee op Schiphol, professioneel kickbokser is geworden.

Zijn trainer geeft aan waardoor Reda Nederlands Kampioen is geworden, Reda heeft een ijzersterk doorzettingsvermogen, heeft het juiste karakter voor een kickbokser en leeft daar dan ook helemaal voor en Reda bezit een fabelachtige zeer aanvallende techniek, aldus zijn trainer/coach.

De bijnaam van Reda bij het kickboksen is - Reda "Showtime" Zaidi - omdat er altijd in de opkomst bij zijn wedstrijd een showelement zit, maar ook zijn aanvallende manier van vechten zorgt voor zijn bijnaam. Reda geeft naast zijn drukke bestaan ook les in het kickboksen en dat doet hij bij HealthClub The RightMove op Gravendam.

Uit handen van burgemeester Goedhart ontving Reda, met zijn kampioensbelt om, samen met zijn trainer Ibrahim de felicitaties en een mooie bos tulpen. De burgemeester hoopt Reda nog eens bij een 'thuiswedstrijd' kickboksen te zien in De Schelft in Noordwijkerhout, waar regelmatig kickboksgala's worden gehouden.

Foto's BON (incl. logo), laatste 2 foto's PR.