12
apr
'16

Wethouder Knapp boort 1e paal voor de bouw van 10 woningen naast de Egelantierschool.

Op dinsdagmiddag 12 april heeft wethouder Knapp in aanwezigheid van de toekomstige bewoners, het officiële startsein geven voor de bouw van tien woningen op het terrein naast de Egelantierschool in De Zilk. De wethouder deed dit door een knop in te drukken en daarmee zette hij...

de machine inwerking, die de eerste van de in totaal 68 (hei)palen de grond in gaat boren. Men heeft gekozen voor het boren van de palen omdat dit minder overlast voor de omgeving geeft dan het slaan van heipalen, de palen zijn maar liefst 19 meter lang.

De kinderen in de nabij gelegen Egelantierschool worden ook bij de bouw betrokken. Vertegenwoordigers van de aannemer Rhijnbouw zijn in de klassen op bezoek geweest en gaven ze uitleg aan de kinderen hoe er gebouwd gaat worden.

 

Binnenkort gaan ze samen met de kinderen voor iedere woning nog tuinhuisjes maken en schilderen, deze worden dan aan de nieuwe bewoners overhandigd als de woningen opgeleverd gaan worden. Door de snelle bouw van tegenwoordig verwacht de aannemer dan men in oktober of november de eerste woning al kan opleveren.

Het plan bestaat uit 10 VRB Keuzewoningen.

De woningen binnen het bestemmingsplangebied De Egelantier worden gerealiseerd volgens het concept van de VRB-keuzewoning. De bewoners kunnen kiezen uit diverse plattegrond- indelingen en uit een grote hoeveelheid op- ties voor de gevel- indeling, zoals een erker, veranda, Frans balkon, luifel, etc. Binnen vastgestelde stedenbouwkundige en architectonische kaders wordt het eindbeeld van de woningen bepaald door de bewoners.

Foto's BON