Datum: 19-04-2021 - 12:24
11
apr
'16

Nieuwe reeks trainingslessen 55+ tennis gaat van start.

De afgelopen twee jaar hebben Jack Edelaar, bewegingscoach, en Heleen van den Berg, voormalig Ned. Kampioene, vernieuwende en vooral leuke tennistrainingen verzorgd. Er zijn maar liefst 18 nieuwe leden uit voort gekomen en dat was aanleiding bij het bondsbureau van de KNLTB...

om eens te kijken wat er achter deze aanwas zat. Beide trainers verklaren het succes “we sluiten aan bij ieders niveau. Sommige hebben in het verleden al eens getennist. Anderen hebben aan voetbal, badminton of tafeltennis gedaan. En sommige mensen hebben weinig sportverleden.

In alle gevallen kijken we heel goed wat iemand kan en wat die persoon nodig heeft om een leuke bal te gaan slaan. Daar slagen we meestal al binnen een paar lessen in en wat je dan ziet is dat er plezier ontstaat. Daar gaat het echt om. Zonder plezier in het spelletje houdt men er al snel mee op.

En minstens zo belangrijk voor dat plezier is de onderlinge gezelligheid. Op de baan en uiteraard na afloop bij een kopje koffie.” Dus wilt u ook lekker bewegen met leuke mensen? Niet zeker of u dat wel kunt? Kom gerust eens langs om te proberen.

Op maandag 18 april beginnen we weer met een nieuwe reeks training. Van 10.00 – 11.30 uur staan we op de baan. Als het een keertje regent schuift de reeks een weekje door. Bewegen houdt je vitaal. Bewegen is belangrijk voor iedereen. En zeker ook voor ouderen!

De uitspraak van de deelnemers getuigen van de succesvolle aanpak: “Jaren geleden wat lessen gehad. Nu meer zelfvertrouwen gekregen. Begrijp het spel beter. Mijn spel is sterk verbeterd! Of zoals een nieuwkomer het verwoordde: “Heb het tennis als zeer positief ervaren. Goeie feed back en hele goede sfeer. Ben nu ook lid geworden van de Boekhorst en speel naast de tennislessen van jullie ook 2x per week in de Frijlink hal. Zeg vaak tegen mijn tennismaatjes, wat een verrijking, punt!

Maar naast het leren van een leuk spel geven alle deelnemers ook aan dat vooral het sociale aspect erg belangrijk is: “Ik heb het meeste plezier aan jullie beleefd en aan de andere cursisten!! Het spel met elkaar spelen in een gezellige groep en een sportieve sfeer is dus heel gezellig en leerzaam. Zo kun je echt kennis maken met het spel tennis in al zijn facetten. Leuke sociale contacten.

TV De Boekhorst en Noordwijkerhout in Beweging ondersteunen dit initiatief van harte en zorgen er zo voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts € 80,00 volgt u 10 lessen van maar liefst 1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen.

Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. Maar ook ideaal voor tennisspelers die al langer spelen en nu weleens vooruitgang willen zien. Voor die groep straten we op vrijdag 22 april om 11.00 uur.

 

Inschrijven kan via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of u belt of sms’t naar 06-54246728 (Jack Edelaar) of naar 06-29219105 (Heleen van den Berg). Rackets en ballen wordt voor gezorgd. Sport/tennisschoenen dient u zelf zorg voor te dragen.

Foto's PR.