Datum: 22-01-2020 - 08:56
09
apr
'16

Ooievaarskoppel bouwt nest met uitzicht op de bloembollenvelden. (foto's)

Tijdens het rondje van het fotograferen van de bloembollenvelden van afgelopen week, kwamen we na een tip van Wout Hogervorst sr. terecht op de Bronsgeesterweg achter het Leeuwenhorstbos. Op het landgoed van de eigenaar van een bekende supermarktketen, staat hoog....

op een paal een ooievaarsnest te pronken op de grens van Noordwijkerhout en Noordwijk. Het ooievaarsnest wordt dit jaar bewoond door een ooievaarskoppel en aangezien dit in Noordwijkerhout niet zoveel voorkomt willen we dit u graag met een fotoverslag laten zien. (info over de ooievaar via Wikipedia)

Volgens de informatie die bij de redactie van BON bekend is zijn er drie ooievaarsnesten in ons dorp, twee op de Bronsgeesterweg (ook op het landgoed van Klein Leeuwenhorst) en de derde op de Schippersvaartweg in de tuin van een 'bollenboer' maar de laatste twee zijn niet bewoond. (weet u er meer laat het ons weten)

De eerste foto is een landkaart met het punt van waar u het ooievaarsnest op de Bronsgeesterweg kunt bekijken. Op de foto's kunt u zien dat het ooievaarskoppel druk doende is om het nest verder in orde te maken. Ze hebben trouwens op dit moment een prachtig uitzicht over de bloeiende bloembollenvelden.

Foto's BON