Datum: 07-07-2020 - 07:10
07
apr
'16

Modeontwerper Edwin Oudshoorn opent Bloemencorso in Noordwijkerhout.

Edwin Oudshoorn, modeontwerper van Nederlandse bodem, verricht op vrijdagavond 22 april in Noordwijkerhout de officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek 2016 dat het thema Flowers & Fashion heeft meegekregen. De openingshandeling vindt plaats bij aanvang...

van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.

Met de aanwezigheid van Edwin Oudshoorn bij de opening van de 69ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt het corsothema Flowers & Fashion extra luister bijgezet zegt corsovoorzitter Leo van der Zon.

“Met het corsothema van 2016 verenigen we twee echt Hollandse kwaliteiten. Nederland kent diverse topcouturiers en wanneer de topcouturier uit de Bollenstreek die Edwin is het topevenement dat het corso is wil openen, past daarbij trots.” aldus de voorzitter.

De in Lisse geboren ontwerper Edwin Oudshoorn is een kunstenaar die de taal van de mode spreekt. Een vakman in hart en nieren die zijn liefde voor het leven vertaalt zich in veelzijdige collecties, met een herkenbare signatuur. Met zijn vele romantische ontwerpen vertelt Oudshoorn zijn verhalen.

Zijn ontwerpen zijn sprookjesachtige drijvende silhouetten met pailletten en Swarovski-kristallen, individueel genaaid op elk betoverend stuk, in combinatie met huidgekleurde tule en met de hand geverfde zijde en wol.

Naast diverse modeshows in Nederland en internationaal presenteerde Edwin zijn collecties in verschillende musea, waaronder vier keer in het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum in Den Haag, Amsterdam Stedelijk Museum, Teylers Museum en Musée de la Vie Romantique in Parijs tijdens de Couture Week.

Edwin Oudshoorn ontwerpt ook voor het theater. In 2007 ontwierp hij de kostuums voor de opera Iphigenie en Aulide, uitgevoerd door het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Zijn ontwerpen kunnen eveneens worden gezien in de succesvolle langlopende musical Soldaat van Oranje en in diverse films en televisieseries.

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, ’s werelds beroemdste corso, vindt plaats in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zal Edwin Oudshoorn rond  21.30 uur de openingshandeling verrichten.. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout.

 

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen, van 20 tot en met 24 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso-activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 23 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.

Foto's PR ontwerpen corsowagens 2016