Datum: 27-09-2021 - 23:57
04
apr
'16

Oppasdiploma voor 10 jongeren.

Op donderdag 31 maart hebben tien jongeren hun Oppasdiploma gehaald. Deze jongeren hadden de cursus “Haal je oppasdiploma” gevolgd welke door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in samenwerking met Het Welzijnskwartier Noordwijkerhout is georganiseerd. Voor...

veel tieners is oppassen het eerst betaalde bijbaantje. Zij passen op bij buren, familie of bekenden. In Noordwijkerhout is de driedelige cursus om tieners te leren wat er allemaal komt kijken bij het oppassen gegeven.

Onder leiding van een jongerenwerker van jongerencentrum X-out en een pedagoge van het CJG kregen tieners in drie avonden veel informatie en handige tips. Ze leerden over de veiligheid van kinderen binnen en buiten het huis: staat het traphekje er wel, hoe verschoon je een baby veilig op een commode, hoe ga je op pad met een kind, en wat doe je als een peuter iets in zijn neus stopt.

Verder hoorden de tieners welke spelletjes handig zijn om kleine kinderen bezig te houden. Er is ook gesproken hoe je met een nieuw oppasgezin kennis kan maken, welke verwachtingen een oppasgezin van jou kan hebben, en dat je altijd telefoonnummers bij de hand moet hebben. De meiden kregen van wethouder Gotink hun welverdiende diploma.

 

Het CJG biedt naast deze cursus nog veel meer cursussen aan voor ouders en jongeren. Voor meer informatie: www.cjgnoordwijkerhout.nl.