Datum: 08-08-2020 - 02:45
04
apr
'16

Tonknuppelen in april moet Noordwijkerhout weer op de kaart zetten. (foto's)

Het is niet alleen VVSB, maar ook het tonknuppelen dat opgevallen is bij de nationale media in Nederland. In opdracht van een Amsterdamse productiemaatschappij zijn er zondag 3 april filmopnames gemaakt van een ingelast tonknuppel-evenement! Normaal vindt...

het tonknuppelen zoals bekend plaats tijdens de Oranjefeesten in september, maar de Oranjevereniging was bereid om voor deze speciale aanvraag een dames- en een herenbaan met één ton uit te zetten. Op de oproep in de afgelopen dagen van de Oranjevereniging om dit keer in april te gaan tonknuppelen, hadden ondanks het korte termijn zich toch flink wat deelnemers aangemeld.

Het moest wel allemaal binnen een week gedaan worden, want de sluitingsdatum voor het inzenden van het filmpje is al komende week. De productiemaatschappij wil het Noordwijkerhoutse fenomeen mee laten doen in een wedstrijd tussen 7 Oud Hollandse spelen, waarbij de film van het winnende evenement kans maakt om uitgezonden te worden op de nationale televisie (in opdracht van de Staatsloterij).

De zeven filmpjes worden rond half april op internet online gezet en dan kan Nederland kiezen welk Oud Hollands spel het leukste is van ons land. We houden u op de hoogte wanneer heel Noordwijkerhout en omgeving natuurlijk kan gaan stemmen op het tonknuppelen, hiermee kunnen we na VVSB Noordwijkerhout opnieuw goed op de kaart zetten.

Foto's BON