03
apr
'16

De jongens hebben het een jaar lang voor het zeggen bij Van Nispen. (foto's)

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse medewerkersavond bij Van Nispen plaats. Alle 245 vrijwilligers waren persoonlijk uitgenodigd, en de opkomst was zeer groot. Het thema van de avond was: ‘De Jongens tegen de Meisjes’ naar de gelijknamige TV spelshow. Hiervoor was...

de Spil omgetoverd in een ware tv-studio.

Chantal Janzen (Lonni de Groot) leidde het damesteam en Tijl Beckand (Tom van Hal) voerde het mannenteam aan. Tijdens de spellen die werden gespeeld, moesten de dames en heren zich inleven in de belevingswereld van de ander sekse, om zo erachter te komen hoeveel ze eigenlijk van elkaar weten bij Van Nispen. De prijs loog er niet om: een jaar lang de trots zijn bij Van Nispen.

Het spel werd erg fanatiek gespeeld. Op roulatiebasis namen steeds nieuwe teams plaats achter de desks, die aangekleed waren met hilarische kledingstukken. Na een aantal vraag- en gok ronden, was het tijd voor het letterspel; het maken van het woord met de letter, omgehangen bij de spelers.

Een complete chaos van draaien en lopen naar de juiste positie om zo tot het benodigde woord te komen. Na de pauze was het tijd voor het extra ingelaste kadospel uit de TV show ‘Ik hou van Holland’. Zittend in de ronde met een feesthoedje op het hoofd werden er om en om een vragen beantwoord.

De tijd tikte door… en na het verstrijken van de tijd ging de ‘bom (een grote ballon gevuld met confetti)’ af! De jongens stonden voor in de puntentelling, maar er was nog van alles mogelijk, dmv. draaien aan het welbekende rad. Naarmate de eindstreep in zicht was, werd het publiek ook steeds fanatieker.

De dames waren aan de beurt om te draaien aan het rad, maar helaas draaiden zij precies op het vak ‘alle punten weg’. Nog 1 vraag resterende…. Maar helaas voor de dames. De jongens bij Van Nispen wonnen overduidelijk.

De jongens mochten de prijs in ontvangst nemen: een oorkonde met de tekst ‘de Jongens hebben het een jaar lang voor het zeggen bij Van Nispen’. Eerdaags zal deze trots prijken aan de wand in de kantine.

Na deze fantastische show was het tijd voor een feestje. En gezelligheid kent geen tijd in de Zilk. Vooral niet met de Godezonen achter de bar, die deze avond speciaal hadden vrij gehouden om de bar te bemannen.

 

Bijzonder dank aan de quizmasters Lonni en Tom, jurylid Anne de Groot en niet te vergeten Niels Pennings voor de regie. Ook dank aan de activiteitencommissie die deze avond weer succesvol wist te organiseren.

Tekst en foto's Van Nispen.