Datum: 26-03-2023 - 14:04
03
apr
'16

Passie II presenteert zijn deelnemers deel 1: St. Jeanne d'Arc (foto's 1e gezamenlijke repetitie)

Op vrijdag 6 mei aanstaande wordt ‘Passie II – Noordwijkerhout in Oorlogsjaren’ opgevoerd in de tuin van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Een op waarheid berust verhaal over Noordwijkerhout in de Tweede Wereldoorlog. Spel wordt hierin afgewisseld met passende liedjes...

Een enorme productie, met solisten, koren, spelers, muzikanten en dit jaar in samenwerking met Muziekvereniging St.Jeanne d’Arc. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers bij betrokken. Een productie door en voor Noordwijkerhouters. Elke week stellen we deelnemers aan u voor.

Deze week - deel 1 - St. Jeanne D'arc:
De harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” bestaat uit ongeveer 45 leden. Het repertoire van de harmonie is zeer uiteenlopend. Zo wordt traditionele harmoniemuziek moeiteloos afgewisseld met lichte muziek en popmuziek. Daarnaast heeft de harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” inmiddels veel ervaring opgedaan met het begeleiden van zangers, zangeressen en bands. Veel van deze begeleidingsarrangementen worden geschreven door de dirigent Michel de Haas. 

De harmonie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” is vanaf januari begonnen met het instuderen van de arrangementen voor De Passie. Dat begint eerst met het grof neerzetten van de arrangementen, maar naarmate de weken vorderen wordt het geheel steeds fijner geslepen zodat er uiteindelijk aandacht is voor alle muzikale details. Inmiddels zijn de muzikale vorderingen zover dat de gezamenlijke repetities met koor en de zangers en zangeressen begonnen zijn.

In deze repetities ligt de algehele muzikale leiding bij Michel de Haas en wordt er werk gemaakt van de echte muzikale verfijning. Hierdoor raken het koor en de zangers en zangeressen enerzijds en het orkest anderzijds steeds beter op elkaar ingespeeld. Het is dan ook prachtig om te zien hoe alle werken steeds meer vorm krijgen. Op deze manier wordt er gezamenlijk naar de einddatum van zes mei toegewerkt.  
De komende maand zijn er een viertal repetitiezondagen ingepland.

Tijdens deze zondagen gaan de voorbereidingen van de Passie een nieuwe fase in. De zondagen zullen vooral gebruikt worden als doorlooprepetities zodat de muzikanten kunnen ervaren hoe alle onderdelen straks op zes mei in elkaar moeten gaan passen. De harmonie van de muziekvereniging kijkt dan ook enorm uit naar zes mei. De muzikanten staan te popelen om een mooie productie ten tonele te brengen waar (met een beetje steun van de weergoden) een massaal publiek  op afkomt.

De uitvoering is voor publiek gratis toegankelijk, maar zaken als podia, geluid, licht, technici inhuren kost uiteraard veel geld. De Stichting Passie van Noordwijkerhout is geheel afhankelijk van donaties en sponsoring. Hiervoor is een speciaal rekeningnummer: IBAN NL97 RABO0301 2923 37 waarop u uw gift kunt overmaken. Wilt u dit project liever contant steunen? Bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat staat de “Passie Spaarpot”.  Ieder bedrag is van harte welkom!

 

Op 6 mei 2016 wordt Passie II, Noordwijkerhout in Oorlogsjaren gespeeld.  Om 20.30 start de voorstelling, voor het hoofdgebouw van de Sint Bavo aan de Langevelderweg. Meer informatie? Kijk op www.facebook.com/passievannoordwijkerhout.

Foto's BON (met logo) en PR