Datum: 13-11-2019 - 20:36
03
apr
'16

Mozaïekweekend met culinaire zondag De Zilk.

De velden in de Bollenstreek beginnen weer te kleuren en dat kan maar één ding betekenen: de mozaïekwedstrijd De Zilk is in aantocht! In het weekend van 16 en 17 april liggen er hopelijk weer een heleboel geurige en kleurige mozaïeken verspreid door het hele dorp. En op zondag...

hoeft er thuis niet gekookt te worden, want we laten ons culinair verwennen bij de Zilker ondernemers.

De wedstrijd
De mozaïeken in De Zilk zijn verdeeld in vijf categorieën: strooiwerk, steekwerk, 3-D werkstuk en twee leeftijdscategorieën voor de jeugd, te weten tot en met 10 jaar en de categorie 11 tot en met 16 jaar. Bij deelname van een groepje kinderen telt de leeftijd van het oudste kind.

Op zaterdag 16 april beoordeelt een onafhankelijke jury alle mozaïeken. Bij diverse invalswegen van het dorp zijn informatieboekjes te vinden met daarin een route langs alle mozaïeken. In het mozaïekdorp De Zilk wordt dit boekje huis-aan-huis verspreid. Na de bekendmaking van de jurering kunt u bij elk mozaïek zien of deze in de prijzen is gevallen.

Uw eigen favoriet kunt u kenbaar maken door het formulier uit het mozaïekboekje in te leveren bij het mozaïek van de Feestcommissie op de parkeerplaats bij De Duinpan. Dat mozaïek maakt dan kans op de publieksprijs en onder de ingeleverde formulieren worden drie heerlijke slagroomtaarten verloot.

Activiteiten
Voor wie wat minder goed ter been is om de mozaïeken te gaan bekijken, maar ook voor wie het gewoon leuk vindt, rijdt zowel op zaterdag als op zondag vanaf 10.00 uur De Duinrand-Express langs de mozaïeken in het dorp. Het treintje vertrekt vanaf speeltuin De Duinrand, waar u ook de kaartjes kunt verkrijgen.

Op de zondag van het mozaïekweekend staat Culinair De Zilk weer gepland. Net als vorig jaar is de locatie voor dit smakelijke evenement op de parkeerplaats naast De Duinpan. Als het weer een beetje meezit, belooft het weer een gezellig en smakelijk feestje te worden.

Vanaf 13.00 uur zullen de kinderen van de Streetdance een wervelend optreden verzorgen gevolgd door het Zilker en Noordwijkerhoutse Shantykoor. Aansluitend zal dj Willem voor nog meer muzikale gezelligheid zorgen. Rond een uur of vijf zal de winnaar van de Publieksprijs bekend worden gemaakt.

De Stichting Feestcommissie De Zilk bedankt uitdrukkelijk alle sponsors die dit mozaïekfestijn weer mede mogelijk hebben gemaakt.

Foto's editie 2015 redactie BON.

teekwerk

1. Sterrenwacht Foucault Einstein 39,5 punten
2. Fam. Butter Wie is de mol? 38 punten
3. De Bergies Mandala 37,5 puntenEervolle vermeldingen

De Buurtjes Vlindertuin 37 punten
Team Minion Yellow animals 36 punten3D werkstuk

1. Prunusprikkers Heel Holland… prikt 40 punten
2. Beukenlaanboulevard Wij houden van De Zilk 39 punten
3. Duinrandprikkers Coole Konijnen 38,5 puntenEervolle vermeldingen

Van Saase-Vermeulen Olaf 38 punten
Die kleine groep uit De Zilk New VN Balls 38 punten
Ateljee 2 Bollenstreek! 37 punten
Sandra Balk Floral Fashion 37 punten