Datum: 28-05-2020 - 23:53
28
mrt
'16

Een koude Paas-HIT. (foto's)

Tijdens het paasweekend, die dit jaar vroeg viel, gingen de leden van de explorers en de stam van scoutingvereniging Bosgeest uit Noordwijkerhout, naar de jaarlijkse HIT. Dit zijn evenementen die elk jaar, al vanaf 1956, door het hele land worden georganiseerd door Scouting Nederland...

HIT staat voor ‘Hikes Interessekampen en Trappersexpedities’ en bestaat uit het lopen van een zwerftocht door een gebied in Nederland. De route wordt gevonden door bijvoorbeeld GPS of een kaart en gaat via verschillende posten. ’s Avonds zet je je tent op locatie op waar je bent heen gelopen.

De stam ging het weekend naar Dwingeloo en hebben een prachtige route gelopen door het Drentse land. Het thema van het weekend was Rock 'N Roll en ook stond een middag kanoën op het programma. De explorers gingen naar Baarn en hebben daar zo’n 35 km gelopen.

Volgens explorer Emma was het best ver lopen en hebben ze vooral genoten van het avondprogramma, met muziek van Titus en de Titarinas. Ook vertelde explorer Kelvin dat hij het in de nacht zo koud had gehad, dat hij al zijn kleren had aangetrokken die hij mee had genomen om het warm te krijgen!

2e paasdag is het avontuur weer tot een einde gekomen en gaat men weer naar huis. Iedereen heeft enorm genoten van dit leuke paasweekend.

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.