Datum: 05-06-2020 - 09:19
25
mrt
'16

Beweegcoaches en ouderenbond houden themabijeenkomst 'Fietsen ook voor ouderen'.

Afgelopen woensdag vond de themabijeenkomst 'Fietsen in Noordwijkerhout ook voor ouderen' plaats, de organisatie lag in handen van de beweegcoaches Noordwijkerhout in Beweging in samenwerking met de KBO Ouderenbond Noordwijkerhout. Er werden verschillende presentaties...

gehouden, waaronder Toervereniging Vogelenzang, Topaz/Munnekeweij en Firma van Raam.

Dhr van Beek van de toervereniging vertelde bevlogen wat voor hem het gezamenlijke fietsen met de andere leden inhoud, het samen hun fijne hobby fietsen in een mooie omgeving uitoefenen, waar 2 belangrijke aspecten voorop staan gezelligheid en samen genietend onderweg zijn. 

Agenda van Toervereniging Vogelenzang:
*19-20-21 april - de jaarlijkse fiets-3-daagse met de afstanden 40 of 60 km, start Café-Restaurant Ruigenhoek.
*1 mei - de Gezinsfietstocht  i.s.m. het VVV afstand 25 km, start Dorpsstraat  8 te Noordwijkerhout.
*1e en 3e dinsdag van de maand - een toertocht, Seniorenrit van ca.30-35km, start Café-Restaurant Ruigenhoek.
*4e zondag van de maand - is Clubzondag, afstand ca. 60 km.
*Jaarlijks fietsweekend in september  
*Meer informatie kunt u vinden op de website, klik hier.

Duofiets:
Marijke van Elzen vertelde over het gebruik van de Duofiets en de Virtuele fiets voor de bewoners van Topaz Munnekeweij betekent. Virtueel fietsen voor ouderen fietsen voor een beeldscherm waar een fietstocht op afgespeeld wordt.

Marijke werd aangevuld door Victor een enthousiaste vrijwilliger van de Duofiets. Topaz Munnekweij heeft een elektrisch ondersteunde Duofiets, die geschonken is door St. Vrienden van Munnekeweij. Cliënten van Topaz kunnen hier gratis gebruik van maken met familie, kennissen of de vrijwilligers. Tevens is de fiets voor derden te huur voor € 5,- (borg € 150).

Met deze Duofiets kunnen cliënten veel makkelijker een grote afstand afleggen en met gemak een heuveltje oprijden. En als ze moe zijn, kan hun begeleider de pedalen even overnemen. Een tocht door de duinen, naar het strand of naar het dorp, het behoort nu allemaal tot de mogelijkheden. Via Antiqua 25, 2211 HW Noordwijkerhout, T 0252 375544.

Fietsen met aanpassingen:
Namens Firma van Raam was Stefan Heusinkveld aanwezig. Hij vertelde over het ontstaan van de activiteiten van de firma, het ontwerpen van fietsen met aanpassingen. Als het fietsen op een gewone tweewieler steeds moeilijker wordt heeft Van Raam alternatieven ontwikkeld zoals de driewielfiets Easy Rider. Deze zijn tevens via WMO en Pgb te bekostigen, afhankelijk per gemeente. Ga voor meer info naar Van Raam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 031-5257370.

Na afloop van de presentatie konden de bezoekers uitleg krijgen over de fietsen en ze uitproberen.

Tekst en foto's Beweegcoaches van Noordwijkerhout.