Datum: 27-09-2021 - 23:42
26
mrt
'16

Thema-café ‘Autisme in beweging’ in het gemeentehuis.

Van 2 t/m 9 april is het Autismeweek. In deze week worden er in het hele land activiteiten georganiseerd om hier aandacht aan te besteden. De gemeente Noordwijkerhout organiseert, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Noordwijkerhout, Stichting MEE...

en het Autismecafé Leiden, een themacafé over het onderwerp ‘Autisme in beweging’. Deze avond wordt gehouden op dinsdagavond 5 april in de hal van het gemeentehuis in Noordwijkerhout. Inloop en bezoek informatiemarkt vanaf 19.15 uur, aanvang thema-café 20.00 uur. De toegang is gratis.

Wat kunt u van deze avond verwachten?
Tijdens deze avond krijgt u antwoord op de vragen ‘Hoe vind ik een sportclub voor mijn kind met autisme? Wat is er nodig om het een succeservaring te laten zijn?’ Hiervoor is een aantal personen van verschillende organisaties gevraagd een bijdrage te leveren aan dit themacafé.

Alice Padmos van het Centrum voor Consultatie en Expertise, vertelt waar ouders tegenaan kunnen lopen als ze hun kind bij een ‘gewone’ sportclub laten deelnemen. Waarom je bij kinderen met autisme dingen niet (onbewust) als vanzelfsprekend kunt aannemen. Dat je omgeving moeite moet willen doen om te begrijpen wat misschien onverwacht moeilijk voor hen is én hoe pas je je eigen handelen daar dan op aan.

Anneke van Teijlingen neemt u mee naar teams voor kinderen met autisme bij VV Noordwijk. Monique Jägers informeert u over de nieuwe, unieke sportclub Friends United in Noordwijk. Bij Friends United kunnen kinderen met een beperking onder deskundige begeleiding kennis maken met diverse sporten.

En tot slot vertelt Michel van Pomeren, jeugd- en gezinswerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin Noordwijkerhout, als professional en als vrijwilliger bij de voetbalclub VVSJC, op een interactieve manier over deelname van kinderen met autisme bij een 'gewone' voetbalclub.

Na de pauze is er volop gelegenheid om uw vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen met bovengenoemde personen.

Informatiemarkt
Vanaf 19.15 is de zaal geopend en kunt u de informatiemarkt bezoeken. Er zijn verschillende organisaties met deskundigheid op het gebied van autisme aanwezig, o.a. Autismecafé Leiden, Stichting MEE, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Klimkoord, Bibliotheek Bollenstreek, Voetbal voor autisten VV Noordwijk, VVSJC, Friends United, sportcoach Noordwijkerhout.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over deze avond dan kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum,  telefoonnummer 0252 343 800 (op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur) of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het loket van het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 10.00 tot 11.00 uur, Via Antiqua 23. U kunt ook een afspraak maken.