Datum: 09-07-2020 - 09:46
17
mrt
'16

Wethouder Knapp geeft startsein druk bezochte cursus rijvaardigheid 50+ automobilisten.

Wethouder Knapp heeft op donderdagmorgen 17 maart in De Schelft het startsein gegeven voor een rijvaardigheidscursus voor 50+-automobilisten. Deze cursus wordt gegeven door de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen (VVN). De ruim 80 automobilisten...

uit de verschillende dorpen kregen door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht in de eigen rijvaardigheid. Ook konden zij geheel vrijblijvend advies vragen over bestaande problemen.

De rijvaardigheidsrit die één keer per jaar plaatsvindt is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken.

In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten in hun eigen auto ongeveer een half uur rijden. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend hebben de cursisten in de ochtend en middag een aantal workshops bezocht waarin o.a. Paul Terpstra van Terpsta Brillen en Lenzen het gezichtsvermogen onder ogen nam en ook werd het reactievermogen getest, samen de bewegingsactiviteiten die relevant zijn voor het verkeer stonden allemaal centraal.

Tevens werd er ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Foto's BON.