Datum: 20-09-2020 - 19:10
17
mrt
'16

Leerlingen St. Jeanne d’Arc laten zich van hun beste kant zien.

Zondag 13 maart heeft muziekvereniging St. Jeanne d’Arc haar jaarlijkse voorspeelmiddag voor de leerlingen georganiseerd. Het opleidingsinstituut is sinds 2009 in eigen beheer van de vereniging en telt inmiddels 48 leerlingen. Het is dan ook niet meer terecht dat voorzitter Dolf Hulspas...

in zijn openingswoord aangaf dat de vereniging met recht trots is op de omvang en de kwaliteit van de opleidingen. Daarnaast dankte hij de Rabobank Bollenstreek voor het bedrag van € 5000,- dat recentelijk gewonnen is met de Rabobank Clubkas Campagne in de categorie Educatie, een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de opleidingen.

De leerlingen hebben de weken voorafgaand aan de voorspeelmiddag hard gewerkt aan hun optreden. Het was mooi om te zien hoe sommige leerlingen met een lichte spanning het podium betraden, waar anderen onbevangen voor het publiek stonden. Sommige leerlingen hebben pas 7 maanden les, anderen al enkele jaren.

Een ding hadden ze wel gemeen: ze brachten het er allemaal prima van af en ze mochten allemaal hun zeer verdiende deel van het applaus in ontvangst nemen. Ook de jeugdslagwerkgroep, het leerlingenorkest en het startersorkest waren geprogrammeerd. De jeugdslagwerkgroep bestaat uit leerlingen die al enige tijd slagwerkles hebben en samenwerken aan het samenspel.

Het startersorkest bestaat uit leden die ca 1 tot 3 jaar lessen hebben en de beginselen van het samenspelen leren. Na ca. 3 jaar stromen de leerlingen door naar het leerlingenorkest. Dit ensemble is wat verder gevorderd en daarmee de opstap naar de volwassen orkesten. Met een leuk, gevarieerd en vlot programma wisten ze een staande ovatie van het publiek te oogsten.

St. Jeanne d’Arc kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde middag. Vind jij het ook leuk om een instrument te bespelen, bezoek dan eens de website www.stjeannedarc.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.