Datum: 11-08-2020 - 03:02
15
mrt
'16

Leerlingenraad Regenboogschool neemt deel aan kinderconferentie over vluchtelingen.

De leerlingenraad van Openbare Jenaplan basisschool de Regenboog uit Noordwijkerhout neemt op 24 maart deel aan de kinderconferentie in het Humanity House Den Haag. Tijdens verschillende workshops worden ze uitgedaagd om na te denken over kinderrechten in Nederland...

De dag staat in het teken van vluchtelingen. De conferentie is elk jaar een succes, want leerlingen vinden het geweldig om mee te mogen denken over grote onderwerpen. De dag begint met een feestelijke opening door Maurice Lede, presentator van o.a. Het Klokhuis.

Daarna gaan de leerlingen in kleine groepen actief aan de slag met drie programma-onderdelen. Ze maken een ervaringsreis in het Humanity House, waarbij ze in de huid van een vluchteling kruipen. Ze gaan in gesprek met een filosoof over kinderrechten en ze maken in een workshop een bijzonder welkomstpakket voor kinderen die naar Nederland zijn gevlucht.

De kinderconferentie is onderdeel van de School!Week 2016, waarin openbare en algemeen toegankelijke scholen in heel Nederland zich op de kaart zetten. De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking tussen VOS/ABB en het Humanity House in Den Haag.

Meer informatie over de Kinderconferentie is te vinden op www.openbaaronderwijs.nu. Meer over de ervaringsreis in het Humanity House is te vinden op www.humanityhouse.org.