Datum: 05-04-2020 - 12:29
14
mrt
'16

Van noodkerk naar hoofdkerk. (foto's viering 100 jaar St. Jozefkerk)

Afgelopen zondagmorgen was er zeer speciale en feestelijke viering met gastpreker vicaris A. van der Helm en oud pastoor Th. van Steekelenburg, pastor M. Claassens en pastoor A. Goumans in een prachtig versierde Sint Jozefkerk. Met daarin natuurlijk vele bloemen in de kleuren...

geel en wit en de nieuwe geel-witte linten vormden te samen een prachtig geheel. Met muziek van het jeugdorkest Harpe Davids de koren Cadans, Joy en Schalmei was er een prachtige ambiance voor jong en oud.

Vele kinderen gingen naar de kinderwoorddienst en kwamen terug met een prachtige taart. Daarop stonden de namen van de mensen die dit jaar een Jozefspeld kregen. Als eerste Riet Meskers, altijd actief met ziekenbezoek, jaren meegewerkt in de Rafaelgroep, voor mensen met verdriet een luisterend oor zijn.

Als tweede Peter Verdegaal, die vanaf zijn zesde jaar al misdienaar en acoliet is. Nu actief in de werkgroep van Cadans en werkgroep Jozefdrive.

Als derde kreeg Claudia van Nobelen-van der Voet een Jozefspeld. Zij is 25 jaar misdienaar/acoliet geweest en stopt daar nu mee. Ze is ook lectrice en dit blijft ze gelukkig nog doen. Ook haar twee zussen stoppen er nu mee en die kregen een heerlijke fles Jozefwijn.

Er was nog een vierde speld en wel voor Joke van Nobelen-Meeuwenoord, al jaren een actief meedenkende parochiaan en vrijwilligster. In allerlei werkgroepen actief geweest, organiseert nu o.a. kaarsjesavond, Jozeffeest en ook commissie 100 jaar Jozef. Zit in de pastoraatgroep voor vieren.

Allemaal zeer verdiend en van harte gefeliciteerd. Toen was het tijd voor de koffie met alle heerlijke baksels van “Heel Jozef bakt” het was al een feest om er naar te kijken maar het smaakte ook allemaal bijzonder lekker. Bakkers van de Jozef, allemaal heel erg bedankt.

In de middag vond er in de Maasgaarde de 16e Jozefdrive plaats. Er waren 88 deelnemers en het was erg gezellig. Na drie rondes klaverjassen, die verzorgd werden met kaas, worst en bitterballen, werden de lootjes verkocht en waren er vele prijzen te verdelen.

Toen de punten geteld waren, was het dit jaar Sjaak Pennings die met 5549 punten als winnaar uit de bus kwam. Hij kreeg natuurlijk de Jozefhamer mee en een mooie vlees bon. Het was een erg geslaagde dag en hierbij bedanken we iedereen voor zijn of haar inzet.

Tekst: Jozeffeestcommissie, Betty Heemskerk

73 Foto's BON (laatste foto winnaar kaarten PR)