Datum: 18-04-2021 - 14:35
13
mrt
'16

Groep 4 Victorschool op bezoek bij de bakker.

Op donderdag 10 maart is groep 4 van de St. Victorschool op bezoek geweest bij de bakker. Daar werden de kinderen verdeeld over twee groepen. Zowel de banket als de broodbakkerij werden bezocht. Bakker Joeri vertelde hoe brood nu precies gemaakt en gebakken wordt...

Na deze uitleg mochten de kinderen zelf hun eigen witte bolletjes maken en versieren met diverse lekkere zaden. Bij bakker René kregen ze uitleg over hoe koekjes en gebakjes worden gemaakt. De kinderen mochten zelf ook gaan uitproberen hoe het is om koekjes te maken. Eerst deeg rollen, met vormpjes de koekjes maken en daarna de oven in.

Als laatste werd er nog heerlijk gesnoept door de kinderen van een chocolade cupje met lekker veel slagroom en een vruchtje er bovenop. De broodjes konden niet meteen meegenomen worden, want die moeten nog gebakken worden. Deze zijn vrijdagochtend door de bakker zelf op school afgeleverd, zodat de kinderen hier thuis lekker van kunnen eten.

De Victorschool bedankt Bakkerij van Eeden voor hun jaarlijkse inbreng en medewerking. Dit bezoek is een onderdeel van het voorbereidingsproject rondom de 1e Heilige Communie.

Foto's en tekst PR.