Datum: 25-09-2020 - 05:17
10
mrt
'16

VVSB gaat alsnog naar de KNVB bekerfinale in De Kuip.

VVSB gaat alsnog naar de KNVB bekerfinale in De Kuip. De club uit Noordwijkerhout leverde dit jaar een unieke prestatie door als amateurvereniging de halve finale van de KNVB beker te bereiken, waar uiteindelijk FC Utrecht te sterk bleek. Vanwege deze prestatie is het...

hele team uitgenodigd om de finale 24 april 2016 tussen FC Utrecht en Feyenoord te bezoeken. Als kroon op het werk brengt de spelersbus van het Nederlands elftal het team op de finaledag naar De Kuip en terug naar huis.

“De prestatie van VVSB in de KNVB beker is zo bijzonder, dat we vinden dat zij niet bij de bekerfinale kunnen ontbreken”, licht Jan Dirk van der Zee de uitnodiging aan VVSB toe. VVSB is de eerste amateurvereniging in veertig jaar die de halve finale van de KNVB beker bereikte. “Het bekersprookje van VVSB is pure reclame voor het amateurvoetbal, zij hebben echt een aantal geweldige wedstrijden gespeeld. We zijn erg blij dat het team er op deze manier toch bij is.”

VVSB – TEC naar 23 april
Op zondag 24 april stond oorspronkelijk de wedstrijd in de Topklasse tussen VVSB en TEC op het programma. In overleg met TEC is besloten het duel te verplaatsen naar zaterdagmiddag 23 april 18.00 uur. “Dat deze wedstrijd verplaatst kon worden, is een compliment aan het adres van TEC waard. Beide clubs moeten namelijk akkoord gaan met een andere datum en TEC heeft zich zeer begripvol opgesteld”, aldus Van der Zee.

Bekersprookje VVSB
VVSB bereikte dit seizoen de halve finale van de KNVB beker onder meer door in de achtste- en kwartfinale respectievelijk FC Emmen en FC Den Bosch te verslaan. In de halve finale moest de club zijn meerdere erkennen in FC Utrecht.  De laatste keer dat een amateurvereniging de halve finale bereikte was in 1975. IJsselmeervogels leverde toen een knappe prestatie door onder meer FC Groningen en AZ ’67 te verslaan. Vervolgens verloren de Vogels in de halve finale van FC Twente.

Tekst: KNVB