Datum: 28-05-2020 - 23:52
11
mrt
'16

Scouting Bosgeest neemt deel aan iScout 2016.

Koken in een meloen, een brug nabootsen en meedoen aan de presidentsverkiezing: 27 leden van Scouting Bosgeest deden het dit weekend allemaal. De Blijvers en oud- Stam leden namen deel aan iScout 2016, een internationaal Scouting spel. Scouting Bosgeest heeft naast de...

speltakken voor kinderen, een grote groep vrijwilligers. Meestal zijn dit mensen die zelf op Scouting hebben gezeten en graag betrokken willen blijven. Deze groep heet de Blijvers en regelmatig voeren zij leuke activiteiten uit.

Tijdens iScout kregen zij via internet doe-opdrachten en vragen toegestuurd. Door deze goed uit te voeren of te beantwoorden konden zij punten verdienen. Het doel was om zoveel mogelijk lol te beleven en punten te verdienen.

De opdrachten waren onder andere ’batmanning’ waarbij als een vleermuis aan de schutting werd gehangen, een Whats app verhaal schrijven en John Coffey nadoen die  een vol glas drinken ving. Ook moesten zij attributen verzamelen en op een ludieke manier presenteren.

Daarnaast werden lastige vragen beantwoord zoals ‘zoek de coördinaten op van de hoofdsteden van de landen waar het meeste cola wordt gedronken. Bereken het gemiddelde van deze coördinaten en wijs dit dorpje vervolgens aan op de kaart’.

Over de gehele wereld deden meer dan 7000 scouts mee aan iScout, verdeeld over 333 groepen uit 20 landen. Scouting Bosgeest heeft een erg leuke avond gehad en is uiteindelijk 284e geworden. Meedoen aan iScout 2017 staat al op de planning!

Foto's PR