Datum: 25-09-2020 - 17:58
08
mrt
'16

Avondje lachen bij toneelvereniging ODI.

Kent u Daan & Doris, Dick & Debbie al? Nee, dan moet u beslist kennis met hen gaan maken. Het zijn vier aardige mensen die in de meest verwarrende en verrassende situaties terecht komen maar zich daar altijd uit weten te kletsen. Hun belevenissen kunt u zien op...

vrijdag 11 maart, zaterdag 12 maart in De Schelft in Noordwijkerhout en op zaterdag 19 maart 2016 in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk. Deze voorstellingen beginnen steeds om 20:00 uur. 

Op zaterdagmiddag 12 maart 2016 spelen wij om 14.00 uur een speciale voorstelling voor senioren. Onder regie van Peter van den Berg belooft het een hilarische avond/middag vol sketches te worden. De regisseur aan het woord:

Een keer iets anders
Vier personages, één podium, ruim vijftien situaties, gespeeld door negen spelers. Dat is in een notendop de voorstelling Daan & Doris, Dick & Debbie. Het werd tijd voor iets anders. Dit stuk heb ik ooit gelezen en altijd in mijn achterhoofd gehouden. Nu deed zich de kans voor en die heb ik met beide handen aangegrepen.

Het stuk is geschreven door Haye van der Heijden die heel veel scripts schrijft voor theater en televisie. Ook doen wij 1 sketch met een vleugje Toren C. Ik ben fan van Haye van der Heijden. De laatste jaren heb ik veel toneelstukken van hem bij ODI mogen regisseren.

Lekker lachen
Dit is zo'n leuke voorstelling. Tijdens de repetities lachen we met elkaar heel wat af. De sketches die we spelen zijn allemaal uit het dagelijks leven geplukt. Iedereen van ons heeft wel ooit een soortgelijke situatie meegemaakt en die ervaringen verwerken we in de voorstelling.

Wat zo leuk aan dit stuk is, is dat de relaties van Daan & Doris, Dick & Debbie telkens anders zijn. Niet altijd man en vrouw maar soms ook vader en dochter of de glazenwasser en de huisvrouw. Wel is elke situatie gebaseerd op de man/vrouw verhouding. Mannen en vrouwen zijn verschillend en dat levert  komische scènes op.

De scènes zijn soms licht absurdistisch en daar hou ik van. Ik hou van die subtiele humor terwijl in zekere zin de typetjes heel dicht bij jezelf blijven. Alle spelers hebben er zin in maar er moet nog hard en serieus gewerkt worden. Met elkaar hebben we een hoop lol en vullen we elkaar goed aan.

 

Ik sta daar altijd voor open; een voorstelling maak je samen. Het hoofdbestanddeel van de voorstelling is de miscommunicatie tussen de seksen. Dat biedt oneindig veel kansen om grappig te zijn. De kracht van het stuk is de herkenbaarheid uit het dagelijks leven in de sfeer van een blijspel. Ik hoop u te zien bij een van onze voorstellingen.

Kaartjes zijn 8 euro pp en kunt u reserveren op de website: www.toneelverenigingodi.nl of zijn te koop bij Wagenaar&van Halem en Suzanne’s Feesthop in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom.

Foto's PR