08
mrt
'16

Met 'Vladimir, Peet en Jort’ is er nieuw leven op de Dierenhoeve.

De meteorologische lente is vorige week ingegaan. Het lentezonnetje, als het schijnt, is al lekker warm. Op de Dierenhoeve werd de veestapel met een lentebode verblijd en werd op donderdag 3 maart het eerste geitje geboren. ‘Een van de geiten heeft het leven geschonken...

aan twee kerngezonde zonen’, aldus beheerder Floortje. Fervent supporter en vrijwilliger van VVSB, Geek den Elzen was die ochtend, zoals zo vaak, op de boerderij met zijn kleinzoon. Hij mocht meebeslissen over de namen van de twee pasgeboren bokjes.

Nog helemaal in de ban van de spektakelwedstrijd van VVSB tegen FC Utrecht die avond ervoor, hoefde hij natuurlijk niet lang na te denken en doopte hij het jonge grut Vladimir en Peet. Inmiddels is de ‘geitenkraamkamer’ uitgebreid met in totaal 7 jonkies.

Op 4 maart werd de jonge geiten/bokkenaanwas compleet gemaakt met een drieling. Precies op de verjaardag van Jort, die 12 jaar is geworden en zoon is van vrijwilliger op de Dierenhoeve, Irma van Ankeren. Jort ging met zijn naamgenoot natuurlijk graag op de foto.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de kleintjes te komen bewonderen. Wellicht zijn er nu ook al lammetjes geboren. De Dierenhoeve is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Naast al het nieuwe jonge leven wat op de Dierenhoeve te bewonderen is, is er natuurlijk ook de warme welkome zit op het terras van het koffiehuis, waar, inderdaad in het lentezonnetje, het heerlijk toeven is en er bij Ceciel en/of Annelies, of bij een andere vrijwilliger  o.a. heerlijke koffie mét te verkrijgen is.

Terwijl de kinderen buiten kunnen spelen op de toestellen en met het uitgebreide ‘kinderwagenpark’. Ook vrijwilliger worden op de Dierenhoeve?  Altijd welkom. Als u dan toch de Dierenhoeve bezoekt, kunt u zich in het koffiehuis hiervoor aanmelden.

Foto's en tekst THV.