Datum: 02-10-2023 - 17:44
08
mrt
'16

Vijf Kokkerhoutse carnavalsverenigingen bezoeken Oeteldonk. (foto's)

De verrassende uitschakeling van FC Den Bosch door VVSB heeft nog een mooi staartje gekregen. Na de afgelasting vanwege het stormachtige weer van de traditionele optocht in Oeteldonk en de mededeling dat deze op Half Vasten zondag alsnog zou gaan rijden, ontstond....

er bij de diverse carnavalsverenigingen in Kokkerhout het spontane idee om de uitgestelde optocht te gaan bekijken.

Na overleg met de Keiebijters om hun Half Vasten carnavalswandeltocht een weekje uit te stellen, konden de voorbereidingen beginnen! Een heuse Commissie Oeteldonk bestaande uit John van Berkel, Paul Jansen en Jan Aartman ging voortvarend aan de slag!

En zo vertrokken zondagochtend 6 maart liefst vier bussen richting Oeteldonk! Kaninefaaten, Keiebijters, Duinknijnen, Tulpkabouters en Vikings samen uit. Onderweg zat de stemming er al goed in.

In Oeteldonk werd vlakbij het centraal station uitgestapt en na een korte wandeling een mooie plek ingenomen in het centrum. Vele Brabantse bezoekers werd uitgelegd, dat naast VVSB ook het carnaval intensief leeft. Ook De Stropers uit De Zilk waren aanwezig en verzorgden verschillende optredens in de Brabantse stad.

Na een mooie optocht en de nodige biertjes, frisjes en broodjes werd rond half 6 de terugreis begonnen. Alle carnavalisten kunnen terugkijken op een mooi geslaagd evenement. Velen hebben ook aangegeven komende zondag nog even bij te praten tijdens de gezellige Half Vasten wandeling bij de Keiebijters!

Foto's JP/Snapshot (laatste foto Stropers PR)