Datum: 14-08-2020 - 02:43
06
mrt
'16

Optreden van Ladies Melody in het kader van Internationale Vrouwendag. (foto's)

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag in de Vrouwenweek van 4 tot 14 maart. Om deze dag en week onder de aandacht te brengen vond afgelopen zaterdag, gelukkig onder zonnige weersomstandigheden, buiten voor de Wereldwinkel in Dorpsstraat een...

optreden plaats van Noordwijkerhoutse dameszangkoor Ladies Melody. Het koor zong een uur lang een gezellig Nederlandstalig repertoire en trok daarmee aardig wat bekijks in de Dorpsstraat. (zie foto's)

Tijdens Vrouwenweek worden in het hele land activiteiten georganiseerd. Hierbij staat de positie van vrouwen in deze tijd centraal. Er is nog veel te verbeteren aan de positie van vrouwen, bijvoorbeeld in de Arabische wereld.

Ook de recente gebeurtenissen in Keulen laten zien dat emancipatie van de Europese vrouw nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In ontwikkelingslanden hebben vrouwen het moeilijk door enerzijds de zware economische omstandigheden en anderzijds de strenge sociaal-culturele en religieuze regels.

Fairtrade en vrouwen
De Wereldwinkel staat voor fairtrade en verkoopt artikelen die op een eerlijke en duurzame manier worden geproduceerd in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Gelijke behandeling en gelijke beloning van mannen en vrouwen is hierbij een belangrijke voorwaarde.

Sommige producten worden zelfs uitsluitend door vrouwen gemaakt. Bijvoorbeeld manden uit Senegal (Teranga), keramiek uit Mexico (Esperanza) en jam uit Swasiland (Eswatini). Met de eerlijke prijs die deze vrouwen ontvangen voor hun producten, kunnen zij hun gezin onderhouden en kunnen hun kinderen naar school.

Internationale Vrouwendag
Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In de Buurtkerk in Noordwijk is ’s avonds een informatieve bijeenkomst met diverse sprekers. De Wereldwinkel zal hierbij aanwezig zijn met een kraam. Ook in Katwijk wordt Internationale Vrouwendag gevierd.

In Tripodia is ’s avonds een gevarieerd programma met discussie, dans  en de uitreiking van de Vrouwe van Katwijkprijs. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten in heel Nederland, zie voor een overzicht: www.vrouwenvannu.nl en www.internationale-vrouwendag.nl.

Foto's PR