03
mrt
'16

Wethouders Bollen 6 ondertekenen samenwerkingsovereenkomst openbare werken.

Woensdag 2 maart hebben de wethouders openbare werken, Dennis Salman van Noordwijk, Jacco Knape van Katwijk, Kees van Velzen van Teylingen, Hans Knapp van Noordwijkerhout, Anne de Jong van Lisse en Hillegom en Evert Jan Nieuwenhuis van Lisse hun handtekening...

gezet onder een samenwerkingsovereenkomst openbare werken.

Met het zetten van de handtekeningen op het gemeentehuis van Noordwijkerhout breidt een bestaande samenwerking, het zogenaamde TKN-verband uit. Katwijk, Teylingen en Noordwijk (TKN) werken al vanaf 2012 intensief samen op het domein van openbare werken.

De samenwerking heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als effectief. De gemeente Katwijk, Noordwijk en Teylingen zijn er erg tevreden over omdat de personele en financiële voordelen zich laten zien.

Op die samenwerking sluiten Noordwijkerhout, Hillegom en Lisse nu aan. Ook de nieuwkomers doen volop mee in de samenwerking maar hun zelfstandigheid in besluitvorming en financiële middelen blijft onveranderd, zo is de afspraak. Op basis van een projectmatige aanpak met een jaarlijks uitvoeringsprogramma en verantwoording via een jaarverslag wordt de samenwerking vormgegeven.

Wanneer gedurende een traject blijkt dat meerdere werken en/of projecten interessant zijn om in samen te werken, wordt hierop geanticipeerd, zo luidt een van de afspraken uit de samenwerkingsovereenkomst. Door middel van de uitbreiding van de samenwerking ontstaan nieuwe mogelijkheden tot kostenreductie, kwaliteitsverhoging en vermindering kwetsbaarheid.

Foto PR gemeente Noordwijk