Datum: 22-05-2022 - 13:56
29
feb
'16

Stichting Bloemencorso Bollenstreek zoekt vrijwilligers.

Ben je ook een fan van het Bloemencorso van de Bollenstreek en zou je graag meer betrokken willen zijn bij de organisatie van dit unieke evenement? Grijp dan nu je kans, want het Bloemencorso is op zoek naar vrijwilligers zoals huismeesters, kassamedewerkers, rondleiders...

en verkeersregelaars.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is een van de grootste gratis evenementen van Nederland. Dit brengt een enorme organisatie met zich mee. Elk jaar biedt het corso een nieuw avontuur vol uitdagingen. Maar dat maakt het nu juist zo leuk om hieraan mee te werken.

Corsovoorzitter Leo van der Zon, zelf ook al vele jaren een gepassioneerd corsovrijwilliger, beaamt dit. Als de corsokoorts toeslaat dan is dat vaak voor jaren. Lijkt het je wat? Sluit je dan aan bij de grote corsofamilie.

Het corso is nog op zoek naar enthousiaste en energieke huismeesters die voor, tijdens en na de opbouwdagen willen aanpakken. Als huismeester ben je verantwoordelijk voor het op daadkrachtige wijze uitvoeren van hand- en spandiensten in en rondom de Klinkenberghal.

Ook kassamedewerkers die bezoekers te woord staan en entreekaarten verkopen zijn van harte welkom. Daarnaast kunnen we vrijwilligers inzetten bij de stand van het promotieteam, met leuke gadgets om te verkopen aan de vele bezoekers tijdens de opbouwdagen.

Spreek je een aantal buitenlandse talen en vind je het leuk om groepen mensen rond te leiden tijdens de opbouwdagen en het verhaal van het Bloemencorso te vertellen, dan kunnen we jou goed inzetten als rondleider.

Gratis cursus verkeersregelaar
Maar het corso is op zoek naar nog meer vrijwilligers, zegt Van der Zon. De vrijwilligers die het hardste nodig zijn, zijn verkeersregelaars. De vijf Bollengemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom steunen het Bloemencorso van de Bollenstreek.

Iedereen die zich meldt als vrijwillige verkeersregelaar krijgt daarom een gratis cursus verkeersregelaar aangeboden, die verzorgd wordt door de regio-eenheid Den Haag van de Nationale politie. Dit levert de cursisten een Verkeersregelaarspas op waarvan de geldigheid aanzienlijk verder reikt dan het Bloemencorso. Deze unieke pas heeft namelijk een geldigheid van maar liefst één jaar in alle vijf Bollengemeenten voor alle evenementen.

Help je ook mee de 69ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek tot een onvergetelijk festijn te maken? De corsoweek is van 20 tot en met 24 april 2016. Ook wanneer je maar één of twee dagdelen beschikbaar bent, meld je aan! Voor alle vrijwilligersvacatures geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

De vacatures kun je allemaal nalezen op www.bloemencorso-bollenstreek.nl. Heb je belangstelling om als vrijwilliger mee te werken? Bel dan met Nancy Remkes, telefoon 06-34934738 of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Foto's PR ontwerpen corsowagens 2016