Datum: 17-01-2022 - 12:05
29
feb
'16

Kap bomen Schulpweg zonder overleg met Dorpsbehoud.

Op de website van Blik op Noordwijkerhout werd melding gemaakt dat een hele rij bomen gekapt was langs de Schulpweg en dat wethouder Knapp in de commissie meedeelde dat daarover tevoren overleg was geweest met Vereniging Dorpsbehoud. Dat suggereert dat Dorpsbehoud...

het eens was met de kap. Dit willen wij nu even recht zetten: er is géén overleg geweest met Dorpsbehoud en Dorpsbehoud zou het bovendien ook niet eens zijn geweest met de kap van de bomen. Direct nadat wij de ravage aan de Schulpweg ontdekten hebben we natuurlijk bij de gemeente geïnformeerd naar de reden van deze boomkap.

Die was: de bomen zijn oud en laten takken vallen op het bollenland. En ja, daarover was geklaagd. Hetzelfde liedje dus: er wordt geklaagd, dit keer over takken die wel eens (na een storm bijvoorbeeld) op een bollenveld terecht komen en hup, de bomen worden gerooid, terwijl ze er o.i. nog prima uitzagen, een aanwinst voor het Noordwijkerhoutse landschap.

Het algemene belang is jammer genoeg ondergeschikt gemaakt om tegemoet te komen aan klachten van één ondernemer.

Dorpsbehoud vindt dat er in Noordwijkerhout een groenbeleid moet komen dat er op gericht is bomen de kans te geven tot volle wasdom uit te groeien en het dorp groener te maken. Daarover zijn wij in gesprek met de gemeente.

Er wordt gewerkt aan een Groenbeleidsplan, maar dat gaat ons veel te langzaam. Laat het onnodig kappen van de bomen langs de Schulpweg een aansporing zijn om vaart te maken met dit beleidsplan.

Vereniging Dorpsbehoud

 

Foto's Sjaak Weijers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

werd door NZLokaal de vraag aan het college gesteld wat de reden is en flink