Datum: 09-07-2020 - 11:26
25
feb
'16

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten.

Op donderdag 17 maart 2016 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch...

gedeelte en workshops inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen.

Rijvaardigheidscursus
De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test.

Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. Aansluitend zullen de cursisten een aantal workshops bezoeken waarin o.a. het gezichtsvermogen en het reactievermogen worden getest en ook de bewegingsactiviteiten die relevant zijn en voor het verkeer centraal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Cursusinformatie
De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 17 maart 2015 in De Schelft in Noordwijkerhout. De ochtendcursus duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 12.30 uur tot 16.00 uur. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,- Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf in De Schelft betalen.

Aanmelden
Aanmelden voor de rijvaardigheidscursus kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar D. van Kampen, Erfvoort 28, 2211 DE Noordwijkerhout. Bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres en of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aangeven. Voor informatie kunt u bellen naar de gemeente via 0252 343 737.