Datum: 21-09-2019 - 21:32
23
feb
'16

Rockopera Jesus Christ Superstar door St. Mubo.

Stichting MuBo, stichting voor muziektheater in de Duin- & Bollenstreek (Hillegom, Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk,Teylingen), is opgericht in 2009. In het voorjaar werd begonnen aan de eerste productie, de musical "My Fair Lady". Al snel bleek dat het...

initiatief aan een behoefte in de regio tegemoet kwam. Met gemak kwamen ruim voldoende aanmeldingen binnen, waarvan uiteindelijk 25 castleden waaronder uit Noordwijkerhout overbleven. Er zijn de afgelopen jaren verschillende bekende musicals opgevoerd zoals Aïda, A Christmas Carol, Jungle Boek, Joseph en Cats.

Jesus Christ Superstar is de volgende productie, met bekende nummers als 'Alles is nu veilig', 'Hosanna', 'Hoe moet ik van hem houden', 'Gethasame' en 'Superster' wordt gespeeld als grote productie in het Paasweekend van 2016. Jesus Chris Superstar is een rockopera en de eerste musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

De toneeluitvoering werd net als de film die van de musical verscheen een groot succes. De rockopera werd in 1970 uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway.

Het verhaal van de musical wordt grotendeels verteld vanuit Judas en gaat over de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus die volgens hem de aandacht teveel op zichzelf laat richten en te weinig op de goede daden die hij doet. De hogepriesters zijn bang dat hun gezag ondermijnd wordt door Jezus, wanneer van het volk hem volgt.

Judas en de priesters komen tot overeenstemming en Jezus wordt verraden. Judas pleegt zelfmoord. Herodes die Jezus als een goochelaar beschouwt stuurt hem naar Pontius Pilatus. De Romeinse gouverneur heeft zelf geen probleem  met hem. Toch laat hij, onder druk van het volk, de halsstarrige Jezus kruisigen.

Tijden:
zaterdag  26 maart: 20.15 uur (première)
zondag    27 maart: 14.00 en 20.15 uur (eerste paasdag)
maandag 28 maart: 14.00 uur en 20.15 uur (tweede paasdag)
Entree: € 22,50 (kaarten verkrijgbaar via de website of via www.stichtingmubo.nl)