Datum: 05-06-2020 - 08:25
19
feb
'16

Lezers schrijven: KBO niet blij met nieuwe invulling dienstencentrum Puyckendam.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om...

ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open brief aan wethouder A. Gotink.

Hierbij een reactie en een overzicht naar aanleiding van het overleg op 15 februari j.l. op het Gemeentehuis. We zouden overleggen over het gebruik van de ruimten voor de diverse verenigingen, die al langer gebruik maken van het dienstencentrum Puyckendam. Tijdens dit overleg bleek dat er geen sprake meer was van overleg. De besluiten waren kennelijk al genomen bij vooroverleg met een nieuwe huurder.

Hier bleek dat deze nieuwe huurder ruim 100 m2 toegewezen krijgt, die dan ook nog afgesloten gaat worden en dus niet meer verder verhuurbaar is aan andere verenigingen. Dit beperkt het gebruik van de beschikbare ruimte in ernstige mate!!

In dit verband bleek dat de biljartclub, die al 30 jaar in Puyckendam zit, zonder pardon op straat wordt gezet. De geplande bar zal verdwijnen en plaats maken voor een koffie-automaat.

Stelt u zich eens voor bij b.v. een bingo met 90 bezoekers, die een “bekertje” (kopjes bestaan dan niet meer) koffie of thee willen. Deze mensen staan dan 1 uur in de rij en velen kunnen dat nu juist niet meer. Dit is geen werkbare oplossing!! Deze wijzigingen zullen de zaal veranderen in een onpersoonlijke, kille ruimte. Dit werkt zeker een verdere vereenzaming in de hand.

De vele andere verenigingen, die tot nu toe gebruik maken van Puyckendam, zullen worden opgezadeld met een enorme huurprijsstijging. Hierdoor zullen zeker enkele verenigingen afhaken. De mogelijkheid voor het 'stallen’ van scootmobielen is te beperkt, waardoor mensen zullen wegblijven.

Door de beperking van het aantal beschikbare m2 zal ook de Ouderenbond een aantal activiteiten moeten schrappen, hetgeen zeker de strijd tegen de vereenzaming geen goed zal doen. Met het huidige voorstel van de wethouder kunnen wij, gezien het bovenstaande, zeker niet akkoord gaan. Wij roepen dan ook alle politieke partijen op om tegen deze plannen te stemmen!!!

Met vriendelijke groeten
Dick Snel
Voorzitter KBO Noordwijkerhout
Voorzitter KBO regio Duin- en Bollenstreek.