Datum: 28-01-2020 - 07:16
15
feb
'16

Vrijwilligersavond Voedselbank Noordwijkerhout

Een groot aantal vrijwilligers van Voedselbank Noordwijkerhout was aanwezig bij de vrijwilligersavond in Maasgaarde. In zijn welkomstwoord gaf voorzitter Jaap Beunder o.a. aan, vrijwilliger zijn doe je samen voor een doel. Ons doel is het verstrekken van voedselpakketten aan hen die...

het nodig hebben. Dit kan per jaar verschillen. Eind 2015 verstrekten we aan 13 gezinnen, waaronder 13 kinderen, een pakket. Jaarlijks wordt bijgehouden of men daadwerkelijk voor een pakket in aanmerking komt. Voor een kind wordt op de verjaardag een taart, gebakken door een vrijwilligster, gegeven en is een cadeautje beschikbaar.

Ook in 2015 werden we door verschillende organisaties gesponsord: de Oranjevereniging (kermis), Jumbo (kerst), TV West (kerst) en bakkerij Ammerlaan (brood). Daarnaast kregen we financiële ondersteuning van de communicantjes en vele particulieren. Regelmatig werd door particulieren voedsel gebracht. Vaak groente uit eigen tuin.

In 2015 is 3 keer een voedselinzameling gehouden. Tijdens deze inzamelingsacties zijn ruim 500 kratten met voedsel beschikbaar gekomen. Van het ingezamelde voedsel  in december zijn ruim 70 kerstpakketten samengesteld. Deze zijn gebracht naar gezinnen die een opkikker konden gebruiken.

Kortom, een groot aantal vrijwilligers, waaronder de voedselinzamelaars, chauffeurs, voorraadbeheerders, intakers, samenstellers en uitdelers van de pakketten op het verdeelpunt, heeft zich belangeloos ingezet voor onze samenleving.

Wat betreft de toekomst was de voorzitter duidelijk. Ook hier is samenwerken met andere voedselbanken noodzaak. We maken al gebruik van de Voedselbank Nederland en werken samen met de voedselbank Leiden.

Als stichting voldoen we aan de wet en regelgeving met betrekking tot de voedselveiligheid. Niet onwaarschijnlijk is dat het aantal deelnemers de komende tijd zal stijgen als gevolg van aanvragen om steun door vluchtelingen.

Tijdens de door de kok van Munnekeweij gemaakte stamppot, boerenkool met worst en zuurkool met gehaktbal, en andere gesponsorde heerlijkheden bleef het nog lang gezellig in Maasgaarde.

Foto's PR