Datum: 03-06-2020 - 22:03
08
feb
'16

Een stormachtig begin van het huwelijk, Boer Lex en Boerin Antje in de onecht verbonden. (foto's)

De Boerenbruiloft van de Kaninefaaten is altijd een zeer druk bezochte activiteit. Men begint op maandagmorgen bij Café van der Geest en van daaruit vertrekt men naar het gemeentehuis voor de huwelijksvoltrekking van het Boerenbruidspaar. Buiten stormde het ondertussen flink...

en werd het dus een stormachtig begin van het aangekondigde huwelijk en begon de boerenbevolking zich een beetje zorgen te maken of dit geen belemmering zou gaan vormen voor de huwelijksvoltrekking.

Boer Lex en Boerin Antje, hun beide getuigen en de gehele boerenbevolking liepen vooraf gegaan de Koetillers vanaf de Zeestraat in een boerenoptocht naar het gemeentehuis.

Het boerenbruidspaar zei ondanks enige bezwaren van de dochters van Boerin Antje, gelukkig toch uiteindelijk ja tegen de onechte huwelijksvoltrekking.

Na het jawoord vlogen letterlijk de hoedjes door de lucht voor het gemeentehuis en dat was niet in scene gezet maar de wind speelde wel heel leuk mee bij het stormachtige begin van dit huwelijk.

Na de huwelijksvoltrekking toog men in polonaisedraf naar het boerenfeest, welke al jaren wordt gehouden in de Hooischuur van De Schelft. U kunt de boerenoptocht en de huwelijksvoltrekking zien in de fotogalerij.

Foto's redactie BON.