01
feb
'16

Jeugdtheatergroep Tïkkie speelt 'Aladdin'.

Op 13 en 14 februari staat de woensdagavondgroep van jeugdtheatergroep Tïkkie weer op de planken met de musical 'Aladdin'. Het 20e jubileumjaar van Tïkkie krijgt hiermee een vrolijke start. Het verhaal gaat als volgt: de straatjongen Aladdin ontmoet een meisje, vindt een lamp...

met een geest, de lamp wordt hem afhandig gemaakt, hij krijgt hem weer terug en wordt gelukkig met het meisje. Het eeuwenoude verhaal uit duizend en één nacht is natuurlijk wereldberoemd, maar wie denk dat het daarom voorspelbaar is zit er flink naast.

Tïkkie speelt een zeer eigenzinnige bewerking van Aladdin, compleet met nonnen, een robot en een bom. Het verhaal zit vol humor en verassende wendingen. Toen Tïkkie deze musical in 2002 voor het eerst speelde bleek al dat deze geschikt is voor jong én oud. De tekst is geschreven door voormalig Tïkkie speler Joris Henquet, en recent voorzien van nieuwe muziek door Bart Swerts.

De regie is in handen van Lida Hekker, met assistentie van Lonneke Bitter en Anne Zonneveld. Zangbegeleiding is gegeven door Sophie Warmerdam. De muziek wordt live gespeeld een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band onder leiding van Jeroen de Groot.

'Aladdin' wordt gespeeld in het Teylingen College locatie Leeuwenhorst op zaterdag 13 februari om 19:30 uur en op zondag 14 februari om 12:00 uur en om 15:00 uur. Kaarten kosten € 6,00 per stuk en zijn te reserveren op www.tikkie.nl.

Foto's PR