Datum: 06-10-2022 - 15:18
30
jan
'16

Inbraak in de Schelft om carnavalskaarten, dader op heterdaad betrapt.

Gisteren is er ingebroken in de Schelft. Gelukkig wist de politie de dader snel in zijn kraag te vatten. Aan de politie vertelde hij zijn wel heel bijzondere motief................
"Ik was afgelopen woensdag helaas niet in de gelegenheid om carnavalskaarten te halen...

Ik las op de site van de Kaninefaaten dat de kaartverkoop erg goed was gegaan en dat er nog beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn voor de carnavalsfeesten in Kokkerhout. Elk jaar ga ik daar graag naar toe en feest ik elk avond met mijn vrienden tot in de kleine uurtjes. Ik werd erg verdrietig bij de gedachte dat ik de carnaval dit jaar aan mij voorbij moest laten gaan.

Toen besloot ik thuis mijn boevenpak aan te trekken en naar de Schelft te gaan. Deze inbraak praat ik niet goed, maar ik hoop dat ik nog steeds carnaval kan gaan vieren met mijn vrienden". De politie zat met de handen in het haar, want een inbreker die carnaval viert hadden zij nog nooit in de kraag gegrepen.

Een van de politiemannen kreeg het fantastische idee om de prins carnaval van de Kaninefaaten om raad te vragen. Als hoogste gezagsdrager binnen het Kaninefaatenrijk zou hij vast wel weten hoe dit op te lossen. Zo gezegd, zo gedaan. Prins Habilem sprak wijze woorden tot de inbreker: "wat u hebt gedaan is niet juist.

Maar ik draag elke carnavalvierder een warm hart toe. U hebt geluk, want er zijn nog kaarten voor de feesten beschikbaar. Treuzel echter niet, want op = op. Ga snel je kaarten kopen bij Ton sur Ton, Café van der Geest, of aan de deur".

De inbreker was zo blij toen hij dit hoorde dat hij spontaan de polonaise inzette met de aanwezige politieagenten. Hij beloofde prins Carnaval zich als een waardig carnavalsvierder te zullen gedragen en zich voortaan altijd op het rechte pad te begeven. Tenminste..........of deze man altijd recht naar huis zal gaan is maar de vraag.

Dit was een nieuwsbericht van de afdeling "Zotte gebeurtenissen" van C.V. De Kaninefaaten.