Datum: 19-04-2021 - 11:13
29
jan
'16

Gemeente Noordwijkerhout brengt archief over naar Leiden.

Op vrijdag 29 januari hebben burgemeester Goedhart en mevrouw Netiv, directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken, de dienstverleningsovereenkomst getekend voor het beheer van het archief van de gemeente Noordwijkerhout. De gemeente Noordwijkerhout had tot vorig jaar...

het oude archief nog in huis. De meeste andere gemeenten in Nederland hebben dat reeds ondergebracht bij een regionaal archief.

Het oudste stuk in het archief van de gemeente Noordwijkerhout dateert uit 1583. Bijna alle archiefstukken tot en met 1995 zijn inmiddels overgebracht naar Erfgoed Leiden en Omstreken.

Archiefstukken in professionele handen
In 2015 heeft de gemeenteraad vanwege praktische redenen en veranderende wet- en regelgeving besloten het oude archief onder te brengen bij Erfgoed Leiden en Omstreken. De archiefstukken zijn daarmee in handen van een gespecialiseerde dienst.

De toegankelijkheid van de stukken wordt hiermee ook vergroot. De stukken zijn hier in te zien voor bezoekers. Naast een bezoek aan Leiden, zijn er ook steeds meer stukken in te zien via de website van Erfgoed Leiden en Omstreken. Zo staan nu bijvoorbeeld al de geboorten op de website, klik hier.

Foto's PR