Datum: 25-09-2023 - 04:18
19
sep
'23
Volop belangstelling voor de cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Hans Geerlings Blik Op Lisse/Teylingen

Volop belangstelling voor de cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten. (foto's)

Op dinsdag 19 september organiseerde de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk en Teylingen (VVN) opnieuw de jaarlijkse rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Dit jaar gaf de wethouder Reny Wietsma van de gemeente Teylingen het startsein van de rijvaardigheidscursus bij De Duinpan in De Zilk. De cursus is bedoeld om inzicht te krijgen in het eigen verkeersgedrag en rijvaardigheid. De cursisten reden met een instructeur een half uur in de eigen auto...

Er waren ongeveer 10 instructeurs voor de 76 automobilisten (verdeeld over een sessie in de ochtend en in de middag) uit de verschillende dorpen. De cursisten konden ook het gehoor-, reactie- en gezichtsvermogen laten testen. De test van het gezichtsvermogen werd gedaan door Paul Terpstra van Terpstra Optiek in Noordwijkerhout.

Rijvaardigheidscursus
De cursus is voor automobilisten van 50 jaar en ouder. De cursus is bedoeld om inzicht te verschaffen in het eigen verkeersgedrag en er wordt vrijblijvend advies voor eventuele verbeteringen aangereikt. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Tevens kunnen de cursisten hun gezichtsvermogen en het reactievermogen testen. De bewegingsactiviteiten zijn relevant voor goed deelnemen aan het verkeer. Ook wordt ingegaan op (nieuwe) verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidscursus voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeer en verkeersveiligheid aan bod.