Datum: 25-09-2023 - 06:08
19
sep
'23
Lars Flinkerbusch directeur Economic Board Duin en Bollenstreek kondigt vertrek aan.
Geschreven door Economic Board Duin- en Bollenstreek
Foto's Economic Board Duin- en Bollenstreek

Lars Flinkerbusch directeur Economic Board Duin en Bollenstreek kondigt vertrek aan.

Op 22 juni 2023 tekende de EBDB een nieuwe overeenkomst met de vijf gemeenten uit de Duin en Bollenstreek. Hiermee is de continuïteit van de Economic Board voor de komende jaren gewaarborgd. De board gaat een volgende fase in. Inmiddels ligt er een goede basis voor het Meerjarig Uitvoeringsprogramma, gebaseerd op het adviesrapport van Bureau Buiten. Deze basis bevat prioriteiten, relevante verbindingen binnen en buiten de regio en kansen op...

externe financiering. Doel van dit alles: intensieve regionale samenwerking om de regionale economie te versterken en toekomstbestendig te maken! Onderdeel van de overeenkomst is een nieuwe structuur. Deze zal bestaan uit een Raad van Toezicht, een Economic Board die ook bestuurt en een uitvoeringsorganisatie onder leiding van een programmadirecteur. 

 
Lars Flinkerbusch vertrekt einde kalenderjaar. 
Lars Flinkerbusch stopt per 1 januari 2024 als directeur en bestuurder van de EBDB. Hij heeft besloten geen deel uit te maken van de nieuwe uitvoeringsorganisatie. Lars: “De afgelopen 5 jaar heb ik samen met mijn team, de leden van de Economic Board, de vijf gemeenten, heel veel ondernemers en andere betrokkenen waardevolle resultaten bereikt voor de Duin en Bollenstreek. Het is nu tijd voor een opvolger om de volgende fase in te gaan, nieuwe resultaten te boeken en te zorgen voor nieuw elan.” 
 
Werving leden Economic Board  
De structuur van de EBDB is gebaseerd op het ‘Triple Helix’ principe, waarbij ondernemingen, onderwijs en overheid samenwerken aan een ambitieuze economische agenda. Deze ambities zijn gericht op innovatie, vernieuwing en verduurzaming van de Duin en Bollenstreek. De belangrijkste pijlers daarbij zijn: kennisintensieve bedrijven, gezond toerisme en de duurzame greenport.
 
Komende periode wordt een nieuwe Board samengesteld, bestaande uit minimaal 10 personen. Er wordt gezocht naar enthousiaste en betrokken mensen die werkzaam zijn bij ondernemingen, het onderwijs of de overheid. Bureau Boardtrust verzorgt de voorselectie. Belangstellenden voor het vervullen van een zetel in de Board worden uitgenodigd contact op te nemen Frank te Doeschate via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 296 028 92. Binnenkort wordt een profielschets voor nieuwe boardleden gepubliceerd.