Datum: 02-10-2023 - 19:34
19
sep
'23
Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek zoekt taalcoach-vrijwilligers.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek zoekt taalcoach-vrijwilligers.

Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek zet zich in voor iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Inwoners uit de bollenstreek zijn welkom bij het taalcafé én het is mogelijk om 1 op 1 begeleiding te krijgen. Hiervoor zoekt het Taalhuis nieuwe taalcoaches die als vrijwilliger in hun eigen woonplaats aan de slag willen gaan. Als taalcoach heb je wekelijks taalontmoetingen met iemand met een taalachterstand om op een informele manier Nederlands te oefenen...

Dit doe je bij de taalvrager(s) thuis, in de bieb of ergens anders. Taalcoaching heeft een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van taalvragers. Én het is ook gewoon ontzettend leuk.

Peter Boer (foto 1) is al een aantal jaar taalcoach en helpt wekelijks voor een half jaar lang een inwoner uit de bollenstreek met de Nederlandse taal. “Het bevalt mij ontzettend goed. Mijn taalmaatjes krijgen meer zelfvertrouwen. Als een maatje vertelt dat ze bij de dokter is geweest en dat ze alles in het Nederlands heeft verteld, dan is dat superleuk om te horen. Echt geweldig om mee te maken.”

Ook vrijwilliger Nelleke van der Meer (foto 2) heeft dezelfde ervaringen als taalcoach. “Het is mooi om anderen te helpen. Zij leren wat, maar ik ook. Je ontmoet nieuwe mensen en leert andere culturen kennen.”

Taalcoaching neemt ongeveer een uur tot anderhalf per week in beslag en is flexibel in te plannen. De duur van het taalcontact is een half jaar. Interesse? Meer informatie aanvragen en aanmelden kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of neem een kijkje op de website www.bibliotheekbollenstreek.nl/taalcoach