Datum: 02-10-2023 - 20:08
16
sep
'23
Ambachtelijke Slagerij Klein in finale van vakwedstrijd de 'Lekkerste Bal Gehakt'.
Geschreven door Website KNS
Foto's Redactie BON

Ambachtelijke Slagerij Klein in finale van vakwedstrijd de 'Lekkerste Bal Gehakt'.

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseert jaarlijks de vakwedstrijd de 'Lekkerste Bal Gehakt'. De finalisten van de vakwedstrijd zijn donderdag 14 september bekend gemaakt. Vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen zijn er dit jaar twaalf finalisten in plaats van de gebruikelijke tien. 26 september weten we welke slager de lekkerste bal gehakt maakt. De ambachtelijke gehaktbal is een belangrijk en populair product voor de slager... 

Op woensdag 13 september kwam de vakjury, die bestond uit branche-erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en erkende keurmeesters van het Expertisecentrum voor het slagersambacht Ronnie Poeste en Marloes Hartskamp, bijeen om alle inzendingen te keuren. Hierbij letten ze op smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt.

Twaalf finalisten
De kwaliteit van de ingezonden producten was nooit eerder zo hoog als dit jaar, meldt KNS. Daarom besloot de jury om niet tien, maar twaalf finalisten te selecteren. “De producten in de top 12 hebben een ambachtelijke en authentieke uitstraling en zijn supermals in de bite. Het zijn gehaktballen met karakter en ze zijn vaktechnisch van uitstekende kwaliteit”, aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht weten.

De jury selecteerde de volgende 12 finalisten:

Ambachtelijke Slagerij Klein uit Noordwijkerhout
Keurslager Cees Mol uit Goes
Slagerij Groenewegen uit Honselersdijk
Keurslager Ron de Kwant uit Hank
Slagerij Haarselhorst uit Breda
Keurslager Jacco van Zoonen uit Nieuwe Niedorp
Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs
Keurslager Van Hest uit Goirle
Slagerij Harmke Anema uit Wergea
Keurslager De Jong uit Gilze
Slagerij Maros uit Made
Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk

Prijsuitreiking
De officiële prijsuitreiking vindt op 26 september om 15.30 uur plaats tijdens de beurs van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS). De winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt wordt bekendgemaakt in het bijzijn van de finalisten en bezoekers van de VAS-beurs.

Vakwedstrijden KNS
De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. Bron: KNS