Datum: 02-10-2023 - 19:18
18
sep
'23
Werkzaamheden groot onderhoud N443 (’s Gravendamseweg) op 9 oktober van start.
Geschreven door Bron: Provincie Zuid-Holland
Foto's Google Maps

Werkzaamheden groot onderhoud N443 (’s-Gravendamseweg) op 9 oktober van start.

De provincie Zuid-Holland gaat tussen 9 oktober en eind december 2023 groot onderhoud uitvoeren aan de N443 (’s Gravendamseweg) tussen Noordwijkerhout en Sassenheim. Tijdens het groot onderhoud aan de N443 gaan we het volgende doen, alle stukken weg met geluidsreducerend asfalt vervangen we door een nieuwe laag geluidsreducerend asfalt, zodat omwonenden minder last hebben van geluid door verkeer. Het overige asfalt is van goede kwaliteit en vervangen we niet...

We gaan het fietspad verbreden tussen de Leidsevaart en de Jacoba van Beijerenweg, zodat de weg hier prettiger en veiliger is voor fietsers. Het riool tussen de Gieterij en de Leidsevaart, is al wat ouder. Daarom vervangen we dit ook tijdens het onderhoud aan de weg.

Voor deze werkzaamheden moeten we de weg een aantal keer afsluiten. Enkele woningen en bedrijven zijn af en toe minder goed bereikbaar. Een aantal bewoners moet de auto voor kortere tijd ergens anders parkeren. Het groot onderhoud aan de N443 vindt plaats van maandag 16 oktober t/m eind december 2023. Bij vorst of andere onverwachte (weers)omstandigheden kan het zijn dat we de planning moeten aanpassen.

Daarnaast leggen we een botrotonde aan (2 rotondes vlak bij elkaar). De botrotonde komt bij de op- en afritten van de N206. De verkeersveiligheid verbetert hierdoor voor fietsers, vooral bij het oversteken van de weg. Ook kan het wegverkeer straks beter doorrijden. De werkzaamheden aan de botrotonde vinden plaats van maandag 9 oktober t/m maandag 13 november 2023. 

De afritten van de N206 zijn afgesloten en ook de onderdoorgang onder de N206 is dicht. Hierdoor moet u mogelijk omrijden van en naar huis. Beide opritten naar de N206 zijn open met uitzondering van een weekendafsluiting. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via twee routes. De ene route gaat via Lisse en Ruigenhoek naar de N206 en de andere via de A44 en de N444 naar de N206.

Fietsers hebben weinig last van de werkzaamheden. Af en toe moeten zij een omleidingsroute volgen. Extra reistijd is ongeveer 5 minuten. Mogelijk rijdt de bus tijdelijk een andere route. Zodra er meer bekend is, informeren wij u via de projectpagina www.N443.nl en de ‘BAM Infra Projecten’ app.

De aannemer werkt ook in de nacht. Het werk zorgt voor geluidsoverlast. Tijdens het vervangen van het riool (klein stukje in Noordwijkerhout) zullen enkele omwonenden ook stankoverlast hebben. Wij doen ons uiterste best om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden en bedrijven krijgen een aantal dagen voor de start van de werkzaamheden een brief van de aannemer BAM Infra. Hierin staan de momenten waarop er hinder is en de eventuele gevolgen voor uw bereikbaarheid.

Heeft u vragen? U kunt dan contact opnemen met het Contact Centrum van de provincie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 070 – 441 6622 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur). Actuele informatie vindt u op www.N443.nl of in de gratis ‘BAM Infra Projecten’ app