Datum: 02-10-2023 - 20:22
15
sep
'23
Basisschoolleerlingen testen toegankelijkheid winkels met rolstoelen in Noordwijkerhout. (foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Blik Op Noordwijk

Basisschoolleerlingen testen toegankelijkheid winkels met rolstoelen in Noordwijkerhout. (foto’s + video)

Basisschoolleerlingen van groep 7 van De Witte School uit Noordwijk, hebben donderdagmiddag 14 september met een aantal rolstoelen de toegankelijkheid getest van winkels in het centrum van Noordwijkerhout. Stichting 'Noordwijk voor Iedereen' heeft dit onderzoek gefaciliteerd. Een dag eerder is bestuurslid Jaap Walen op de school geweest om de leerlingen te vertellen over gehandicapt zijn, wat dat betekent, en wat je allemaal tegen kan komen als je in een rolstoel zit....

De leerlingen vertrokken vanaf de Witte Kerk en trokken in groepjes door het centrum om de winkels uit te gaan testen. Over het algemeen zijn de winkels goed toegankelijk in Noordwijkerhout, een paar kleine knel/verbeterpunten zullen gedeeld gaan worden met de winkeliers. 

Over twee weken zal groep 8 van De Witte School de test nog een keer gaan doen in het centrum van Noordwijkerhout. Mogelijk komt er een vervolg in andere winkelstraten in de gemeente Noordwijk.

Noordwijk Voor Iedereen. Belangenvereniging Gehandicapten
Wij vertegenwoordigen als vereniging de belangen van mensen met een beperking bij al de organisaties die ervoor moeten zorgen dat mensen met een beperking ook volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Wij zijn als vereniging opgericht in 1986 voor de gemeente Noordwijk. Intussen heeft er een fusie plaatsgevonden en vertegenwoordigen wij nu dus ook Noordwijkerhout en De Zilk.

Hoewel er steeds meer mensen gebruik maken van de WMO-voorzieningen zien wij ons ledental alleen maar afnemen. Bij nieuwbouw proberen wij inspraak te hebben voor wat betreft de toe- en doorgankelijkheid van de gebouwen. Bij renovaties van wijken proberen wij ervoor te zorgen dat er ook rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Wij toetsen winkels op hun toe- en doorgankelijkheid,

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van zaken waarvoor wij als vereniging staan. Ons verzoek aan u is dus als u ons wilt helpen deze dingen te blijven doen, meld u dan alstublieft aan als lid van onze vereniging. De contributie bedraagt € 12,50 per jaar.

Ook mensen die ons willen helpen bij eventuele acties vragen wij zich te melden, zodat wij een back-up hebben als wij iets willen organiseren. Als u zaken tegenkomt waar mensen met een beperking tegenaan lopen meldt u dat dan ook graag aan ons. Wij kunnen deze zaken dan meenemen naar de gesprekken met de o.a. de gemeente.

Wilt u inlichtingen of wilt u zich opgeven als nieuw lid dan kunt u reageren bij onze secretaris Koos Heemskerk via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06 81810352 dan wel Jaap Walen, bestuurslid via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06 53837262 of Arie van den Berg, voorzitter, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoon 06 22578009.

Foto's en video Blik Op Noordwijk, klik hier voor meer foto's.